PassoverFocus_Fly
In2024_Fly

חרינגו / לחוח מקמח חיטה מלאה

מאת: נטלי שוינקלשטיין, נטורופטית מוסמכת, N.D
זמן קריאה: < 1 דקה
In2024_Article

חרינגו / לחוח מקמח חיטה מלאה

מצרכים ל- 15 פיתות:
חצי קילו קמח חיטה מלאה
3  כוסות מים בטמפרטורת החדר (כל כוס 180 מ"ל).
3 כפות סוכר קנים (אם רוצים מתוק)
1 שקית סוכר וניל (אם רוצים מתוק)
3 כפות סולת מחיטה מלאה
כפית שטוחה מלח
1 כפית אבקת אפייה
רבע מריבוע שמרים טריים
כף שמן זרעי ענבים מכבישה קרה

הוראות הכנה:
ממיסים את השמרים במים ומערבבים. בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים היבשים ולאחר מכן מוסיפים את המים עם השמרים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ודי נוזלית.
נותנים לתערובת לתפוח למשך חצי שעה מערבבים ומניחים בצד להתפחה נוספת עוד רבע שעה.
לאחר שתפח מחממים מחבת עם שמן זרעי ענבים. עם כף של מרק יוצקים מעט מהתערובת למחבת ומשטחים בתנועה מעגלית עד ליצירת פנקיק דק ואחיד. מניחים על המחבת למשך דקה עד שנוצרות בועות בבצק. הופכים את הפנקיק לצד השני למשך 5 שניות וממשיכים כך הלאה לפנקיקים הנוספים.
בתאבון!

 

לאתר של נטלי

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו