Nadar_Fly
himalayaKrem_Fly

פוקצ'ה קלאסית

מאת: לימור עברון גילת, מטפלת משפחתית ומנחת קבוצות הרזיה
זמן קריאה: < 1 דקה
Nikui_IN

פוקצ'ה קלאסית

 

מצרכים:
1  ק"ג קמח
20  גרם שמרים יבשים
1  כף מלח
1  כף סוכר
2 כפות שמן זית משובח
כ-2 כוסות מים קרים לפי ספיגת הבצק

 

אופן ההכנה:
1. מערבבים את החומרים, מוסיפים את המים באיטיות עד לקבלת בצק.
2. לשים את הבצק כעשר דקות, מקמחים ועוטפים במטלית לחה. מתפיחים את הבצק כשעה.
3. לאחר שהבצק תפח, לשים אותו מעט כדי להוציא אוויר ומחלקים ל- 4 חלקים.
יוצרים כדור מכל חלק ועוטפים בניילון נצמד. מצננים במקרר לפחות שעתיים.
4. מוציאים את הבצק מהמקרר ומניחים בטמפרטורת החדר כשעה לפני רידודו. מרדדים בצורת אליפסות ומורחים את הבצק בשמן זית ומפזרים מלח גס ועשבי תיבול.
5. אופים כעשר דקות בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות עד להשחמה מלאה.

 

 

לימור עברון גילת, אקטיביסטית מזון & בריאות. לאתר הבית

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו