eat well

לחם דוחן וקינואה

Bookmark and Share

לחם דוחן וקינואה

לחם זה אינו מכיל גלוטן וערכו התזונתי רב. משמש תחליף מצוין ללחמים המכילים גלוטן.
המצרכים   

1 חבילה קינואה (500 גרם)
   
1 חבילה דוחן (500 גרם)
   
200 גרם קמח כוסמת (3/4 כוס)

5 כוסות מים         

מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות.

טוחנים את הקינואה והדוחן במטחנת קפה.

מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את קמח הכוסמת.
את המים מוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבוב,
עד לקבלת עיסה חלקה הדומה במרקמה לסלט
חומוס. ניתן להוסיף מים, אם יש צורך בכך.
מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה
ומכניסים לתנור.
אופים כ-35 דקות. בודקים בעזרת קיסם.
לאחר האפייה מצננים וחותכים לקוביות.
כדאי להקפיא ולהוציא בכל פעם מנה
ולחמם בטוסטר. 

הדפסשלח לחבר
דרונט בניית אתרים