eat well

לחם איסיי

Bookmark and Share

לחם איסיי

לחם איסיי הוא לחם עתיק שהאיסיים נהגו לאכול.

משרים גרעיני חיטה במים קרים למשך לילה. בבוקר מסננים את המים ומשאירים את החיטה לנבוט במסננת או בכלי אחר ללא מים. את החיטה מנביטים כיומיים-שלושה, ומדי פעם שוטפים את הגרגרים הנובטים במים, עד שהנבט מגיע לאורך של גרעין.
 
 אופן הכנת הלחם:

 •את החיטה המונבטת טוחנים במעבד מזון עד ליצירת עיסה (מומלץ לשמן את חלקי מעבד המזון מבפנים לפני הטחינה כדי שהחיטה לא תדבק למטחנה).

 •מהעיסה שהתקבלה מכינים כיכר קטנה (1/2 כוס חיטה יבשה מספיקה לכיכר אחת קטנה של לחם) ומשטחים אותה מעט (מומלץ לטפל בכיכר בידיים רטובות כדי שלא תדבק).

 •מכניסים לתנור המחומם לחום נמוך של כ-80 מעלות לכ-10 שעות.

 •כשהכיכר יוצאת מהתנור היא עדיין לחה ולא תפוחה כמו הלחם שאנו רגילים אליו. עם זאת, היא מאוד מזינה, משביעה ובריאה.

לאתר של אורי

הדפסשלח לחבר
דרונט בניית אתרים