eat well

שאור עם מי צימוקים

Bookmark and Share

שאור עם מי צימוקים

השרו 100 גרם צימוקים במים פושרים במשך חצי שעה. סננו את המים ושמרו חצי כוס. ערבבו בקערה קטנה חצי כוס קמח מלא, חצי כוס מי צימוקים וחצי כפית דבש. כסו את הקערה בניילון נצמד או במטלית בד רטובה, והשהו בטמפרטורת החדר למשך כ-24 שעות.

ביום השני הוסיפו לקערה חצי כוס קמח לבן, שליש כוס מים פושרים וחצי כפית דבש. ערבבו לעיסה אחידה, כסו שוב והניחו ל-24 שעות נוספות.

ביום השלישי יופיעו בועות קטנות על העיסה וריחה יהיה חמצמץ. הוסיפו לקערה ¾ כוס מים פושרים וכוס קמח לחם לבן. ערבבו לעיסה אחידה וכסו, והניחו ל-24 שעות.

ביום הרביעי ערבבו את העיסה ושפכו חצי ממנה לכלי אחר (את החלק הזה ניתן לזרוק, או לתת לחבר שימשיך משלב זה ויגדל שאור משלו). לחצי שנשאר הוסיפו ¾ כוס מים פושרים וכוס קמח לחם לבן. ערבבו לעיסה אחידה, כסו והניחו בטמפרטורת החדר במשך 24 שעות.

ביום החמישי ערבבו שוב את העיסה והוסיפו לה שתי כוסות קמח לחם לבן וכוס וחצי מים. ערבבו, כסו והניחו בטמפרטורת החדר למשך כ-24 שעות. כשהעיסה תיראה תוססת מאוד (הרבה בועות יצטברו על פניה) העבירו לכלי אטום והכניסו למקרר. השאור מוכן לשימוש ויישמר במקרר לתקופה ארוכה.

הדפסשלח לחבר
דרונט בניית אתרים