eat well

לחמניות טחינה

Bookmark and Share

לחמניות טחינה

לחמניות מדהימות ורכות שנשמרות טריות לאורך זמן. מכילות מרכיבים תזונתיים חשובים הנמצאים בסילאן, טחינה שמן זית ועוד. 
 
רכיבים:
 

¾1 כוסות מים
 
כף טחינה (עדיף להשתמש בטחינה משומשום מלא, המכונה "חמאת שומשום")
 
3 כפיות שמרים יבשים
 
3 כפות סילאן תמרים
 
½5 כוסות קמח מלא
 
חצי כוס שמן זית
 
כפית מלח
 
 
 
כלים נחוצים: קערת ערבוב, נייר אפיה וכף עץ
 

הוראות הכנה:
 

1. לערבב בקערה את המים, השמרים הסילאן ו-2 כוסות קמח
 
עד שנוצרת בלילה (sponge), אז יש להמתין כ-5 דקות, עד שנוצרות בועות
 
2. להוסיף את שאר המרכיבים וללוש כ-10 דקות, עד שנוצר בצק
 
3. לאחר הכנת הבצק יש להניח לו לתפוח בקערה משומנת עד הכפלה (כ-30 דקות)
 
רצוי לכסות במגבת לחה, למניעת התייבשות
 
4. ליצור לחמניות ולהניחן בתבנית אפיה, על נייר אפיה.
 
להניח להתפחה נוספת כ-30 דקות ולהכניס לתנור (שחומם מראש) ל-190 מעלות, ל-20 דקות. ללחמניות קטנות מספיקות 17 דקות בלבד בתנור.
 

הדפסשלח לחבר
דרונט בניית אתרים