eat well

מאפה ממולא בעשבים ודלעת

Bookmark and Share

מאפה ממולא בעשבים ודלעת


הבצק:
 
קמח מלא אורגני
 מים
 כפית מלח
 שתי כפות שמן
 

המילוי:
 
עשבים וירוקים לפי טעמכם
0.5 ק"ג דלעת
 חופן פטרוזיליה
 קורט מלח
 קורט פלפל
 

הכנה:
 
1. מחממים את התנור לחום הגבוה ביותר
 
2. שופכים לקערה 0.5 ק"ג קמח
 
3. מוסיפים מים עד שנוצר בצק
 
4. אם מרגישים צורך בכמות גדולה יותר – מוסיפים עוד קמח ועוד מים עד שנוצרת כמות גדולה יותר של בצק
 
5. מוסיפים כפית מלח ו-2 כפות שמן, ולשים היטב
 

הכנת הרוטב:
 
1. חותכים את הדלעת לקוביות ושמים בבלנדר.
 
2. מוסיפים לבלנדר פטרוזיליה, קורט מלח וקורט פלפל
 
3. טוחנים

מילוי ואפייה:
 
1. משטחים פיתות דקות מהבצק על משטח מקומח (או משומן).
 
2. מניחים על הפיתות מעט מהעשבים שבחרתם ושופכים מעט מהרוטב.
 
3. סוגרים היטב את קצוות הפיתה מעל המילוי.
 
4. מכניסים לתנור.
 
5. אחרי כחמש דקות בודקים את מצב המאפה (זמן האפייה תלוי בחום התנור שלכם ובעובי המאפה שיצרתם, בדקו כל חמש דק' לראות שלא נשרף) – מוציאים כשמוכן

לאתר של אורי

הדפסשלח לחבר
דרונט בניית אתרים