eat well

מאפה ממולא עלי סלק

Bookmark and Share

מאפה ממולא עלי סלק
 
 
לבצק:
 
1/2 כוס מים חמימים
 
2 כפות שמרים טריים
 
½ כף סילאן (דבש  תמרים)
 
½ כוס קמח מלא אורגני
 
1 כוס קמח כוסמין אורגני
 
1 כוס קמח מלא אורגני
 
½1 כפות שמן זית אורגני מכבישה קרה
 
½ כפית מלח ים טבעי אורגני
 
כ- 1/4 כוס מים
 
 
 למלית
 
צרור עלי סלק מצוי  או עלי תרד או מנגולד קצוצים דק
 
אזוב טרי – זעתר  קצוצים לפי הטעם
 
מרווה  קצוצה  לפי הטעם
 
מלח לפי הטעם
 
1-2 כפות שמן זית
 
1-2 תפוחי אדמה או בטטה מבושלים קלופים ומעוכים או חתוכים לקוביות קטנות
 
להברשה:
 
1 חלמון ביצה טרוף  היטב עם כף מים
 
לבזיקה :
 
1-2 כפות גרגרי שומשום
 
1 כפית קצח
 
  
הוראות הכנה:
 1.מערבבים את המים, השמרים הסילאן וחצי כוס קמח מלא אורגני בקערה וממתינים עשר דקות.
 2.מוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבוב ולישה את סוגי הקמח האחרים, שמן הזית ,המלח והמים. לשים על משטח מקומח היטב (בקמח מלא), עד לקבלת בצק חלק ולא דביק.
 3.מניחים את הבצק בקערה ומכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומשהים במקום חמים  כ- 45 דקות.
 4.מניחים בקערה את עלי הסלק הקצוצים מוסיפים לפי הטעם את עלי האזוב המצוי-זעתר, המרווה, המלח, שמן הזית, תפוח האדמה המרוסק או החתוך לקוביות מערבבים.
 5.מניחים את הבצק על משטח עבודה מקומח, מוציאים ממנו אוויר ומחלקים בעזרת סכין חדה ל־16 חלקים שווים.
 6.מרדדים את חתיכות הבצק עד שהן דקות מאוד. מניחים במרכז כל עיגול מרודד מעט מהירק הקצוץ. מקפלים כל עיגול לשניים ומהדקים בעזרת מזלג או מצבט.
 7.מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים עליה את עיגולי הבצק הממולאים.  מברישים את כיסני הבצק הממולאים בחלמון הביצה ומפזרים מעט שומשום ומעט קצח.
 8.אופים בתנור שחומם מראש לחום  C220,  (לא טורבו)  כ- 13 דקות או עד להשחמה.

לאתר של אורי

הדפסשלח לחבר
דרונט בניית אתרים