eat well

לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים

Bookmark and Share

לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים

המצרכים
3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
1/3 כוס צימוקים קטנים, קצוצים אם רוצים
4 כוסות קמח כוסמין מלא או קמח 70% מלא
1/2 1 כפיות מלח
1/4 1 כפיות אבקת סודה לשתייה
1 כף דבש או סילאן
2 כוסות + 2 כפות חלב (או תחליף חלב כמו חלב אורז)
מעט שמן זית או קוקוס לשימון התבנית

ההכנה
1. מחממים את התנור ל-190 מעלות (אין להשתמש בטורבו). משמנים תבנית אפייה בגודל כ-23 X 13 בשמן זית או שמן קוקוס.
2. בקערה גדולה, מערבבים את החומרים היבשים מלבד האגוזים והצימוקים. יוצקים פנימה את הדבש והחלב בהדרגה. בוחשים פנימה את האגוזים והצימוקים ומערבבים עד לקבלת עיסה חלקה. יוצקים את העיסה לתבנית המשומנת. מיישרים עם מרית לחה לגובה אחיד, עושים חתך ובאמצע הכיכר לאורך (ליציאת אדים).אופים כ- -60 דקות, עד שהלחם שחום וקיסם שהוחדר למרכז יוצא נקי.
3. מוציאים מהתנור, מחכים 5 דקות והופכים את הלחם על קרש חיתוך. אם החלק התחתון
     אינו שחום מספיק, אפשר להחזיר את הלחם לתנור (ללא התבנית) לעוד כמה דקות.

לקוח מתוך ״אנטי-אייג׳ינג, תזונה, בריאות הוליסטית ויופי״ - סדנה בהנחיית פיליס גלזר

לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים
לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים (קובי קואנקס)

הדפסשלח לחבר
דרונט בניית אתרים