eat well

לחם 100% כוסמת - ללא גלוטן

Bookmark and Share

לחם 100% כוסמת - ללא גלוטן

מתכון ללחם שעשוי ממש רק רק מכוסמת ועדיין מרגיש ונראה וטעים כמו לחם. יש לו טעם טיפה מיוחד, אבל המרקם שלו קפיצי כזה בדיוק כמו לחם רוסי כבד וטוב כזה. אם תרצו אפשר להוסיף לו תוספות כמו פירות יבשים או גרעיני חמניות ודלעת.

תהליך ההכנה מראש ארוך קצת, אבל כל שלב ממש ממש פשוט. גיליתי שגם קשה מאוד לפקשש, וגם אם לא עקבתי בדיוק אחרי הזמנים, בכל זאת הוא יצא מופלא!

אין בו טיפת שמרים, או אבקת אפיה בכלל!


המרכיבים

3 כוסות כוסמת ירוקה (לא קלויה), בשום אופן לא חומה

כוס מים

מעט שמן קוקוס

1/2 כפית מלח

אופציונלי – חופן פירות יבשים: צימוקים או משמשים או תאנים או תערובת של כולם


אופן ההכנה

משרים את הכוסמת במים למשך שעתיים עד לילה שלם.

שוטפים היטב ומסננים.

מוסיפים כוס מים ושמים במג'ימקס. מפעילים עד למרקם של שמנת.

שמים את התערובת בכלי זכוכית ונותנים לה לנוח במשך כמה שעות.

מחממים תנור לחום של 175 מעלות.

אל תוך תערובת הכוסמת מערבבים מלח, ואם רוצים אז גם פירות יבשים, או גרעינים.

משמנים תבנית זכוכית במעט שמן קוקוס ומוזגים לתוכה את התערובת.

אופים למשך 45-50 דקות.

מניחים ללחם להתקרר. וטטאטאדם! מוכן!


100% כוסמת ובקלי קלות (אורלי גרובר)


אורלי גרובר

 

הדפסשלח לחבר
דרונט בניית אתרים