Thymoquin_Fly
himalayaKrem_Fly

פוקאצ'ה כוסמין טבעונית

מאת: אורלי גרובר
זמן קריאה: < 1 דקה
בתוספת סלט ירוק מרענן זו ארוחת ערב הכי טעימה וכיפית שיש

(צילום: אורלי גרובר)

bari14_In

המרכיבים לפוקאצ'ה אחת בגודל של כ-20ס"מ על 30 ס"מ

2 כוסות קמח כוסמין

1 כוס מים או חלב לבחירתכם, כמו חלב שקדים, סויה וכדומה

1/4 כפית מלח

כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום

שמן זית בשפע, כ-1/4 כוס

מלח הימאליה גס

תוספות לבחירתכם:

בצל, עגבניות, זיתים שחורים

או ,פלפל קלוי, בצל ועגבניות

או בצל  ו 1-2 גבעולי רוזמרין

או חצילים פרוסים קלויים, ו-2-3 שיני שום

או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים.

אופן ההכנה

מערבבים קמח אבקת אפיה ומלח, מוסיפים את המים ולשים היטב. אם הבצק רך ודביק מידי מוסיפים קמח ואם הוא קשה מידי, מעט מים.

הבצק צריך להיות גמיש ויותר לכיוון טיפונת דביק מאשר קשה. מניחים אותו בצד לנוח טיפה.

פורסים את העגבניות ואת הבצל לפרוסות.

משמנים את הידיים בשמן זית, לוקחים את הבצק ומועכים אותו בין הידיים ללפיתה גדולה.

כשהידיים משומנות מאוד קל לעבוד עם הבצק. מוסיפים שמן אם הבצק נדבק לידיים.

אם הבצק גדול לכם מידי, שמנו מעט את התבנית, הניחו עליו את הבצק ותמתחו אותו לצדדים עד שהוא בעובי של 1/2 ס"מ.

עכשיו הניחו מעל את התוספות, טפטפו מעט שמן זית, ופזרו מלח הימאליה, ולתנור!

אפו בחום של 230-250 מעלות, בין 7 דקות ל-12 דקות, תלוי בחום בתנור.

הפוקאצ'ה יוצאת פריכה ונהדרת.

אם רוצים פלפלים קלויים או חצילים קלויים יש להכין אותם מראש בתנור.

פשוט פורסים מראש, מטפטפים מעל שמן זית וקולים למשך 20 דקות.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו