Nadar_Fly
himalayaKrem_Fly

מרק ירקות עשיר מחמם ומחזק

מאת: נירה שניידר, יועצת תזונה, מומחית לריפוי טבעי, M.A. בתזונה הטבעית, מרצה בכירה במכללת רידמן
זמן קריאה: < 1 דקה
Nikui_IN

מרק ירקות עשיר מחמם ומחזק

6 מנות

חומרים:
1 כוס גרגרי חומוס שהושרו למשך הלילה
3 כפות שמן זית משובח (מכבישה קרה)
1 בצל קצוץ
2 גבעולי סלרי קצוצים
1 כפית כורכום
1 כפית גרגרי כוסברה טחונים
1/2 כפית קינמון טחון
1/4 כפית פפריקה חריפה
2 גזרים חתוכים לקוביות
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות
4 עגבניות קלופות וקצוצות (אפשר להקפיא אותן לכשעתיים ואז להוציא ולקלף)
1 כוס מיץ עגבניות (אפשר עגבניות מרוסקות בבלנדר)
2 קישואים קצוצים
1/2 כוס אטריות קצרות למרק
מיץ משני לימונים גדולים
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור טחון טרי

 

אופן ההכנה:
מסננים את החומוס המושרה ומעברים לסיר הבישול עם המים הרותחים. מוסיפים מים עד שהגרגרים רכים, שוטפים, שומרים את מי הבישול. בסיר אחר מחממים את השמן, מזהיבים את הבצל והסלרי. מוסיפים תבלינים וגזר ומאדים 5 דקות. מערבבים מידי פעם. מוסיפים לסיר עם הבצל את תפוח האדמה, העגבניות הקצוצות, מיץ העגבניות, הקישואים, החומוס המבושל ו 4 – 5 כוסות ממי הבישול של החומוס- מביאים לרתיחה. מבשלים כ 40 דקות עד שהירקות רכים. מוסיפים אטריות, מיץ לימון, פטרוזיליה ונענע ומתבלים במלח ופלפל שחור. טועמים ומתקנים תיבול.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו