PassoverFocus_Fly
PassoverFocus_Fly

מרק כרובית

מאת: ורד לב, נטורופתית ויועצת הנקה
זמן קריאה: < 1 דקה
Thymoquin_In

מרק כרובית

 

חומרים:

כרובית גדולה
2 תפו"א בינוניים
בצל גדול
כמה שיני שום (כמה? כמה שאוהבים, אני שמתי אולי חצי ראש)
1-2 כפות שמן קוקוס
תבלינים: מלח גס, פלפל שחור גרוס, מוסקט
תוספות אפשריות: חופן גבינת מוצרלה מגורדת, 2-3 בצלים ירוקים קצוצים (אפשר גם עירית)
כמה קוביות של חמאה, או 1-2 כפות נוספות של שמן קוקוס
[ מי שרוצה להשאיר את המרק טבעוני, יכול בהחלט]

 

אופן ההכנה:

 

חותכים את תפוחי האדמה לקוביות, קוצצים את הבצל, מפרידים כרובית לפרחים וקוצצים את השום.
בסיר בגודל מתאים מחממים את שמן הקוקוס ומכניסים קודם את הבצל להזהבה, אח"כ ייכנסו אחר כבוד תפוחי האדמה והכרוביות לערבוב טוב של כמה דקות, כדי שהשמן יצפה אותם היטב.
מוסיפים מים מעט מעל גובה הירקות. אם רוצים מרק דליל יותר אפשר להוסיף יותר מים.
אפשר גם להשתמש בציר עצמות כחלק מנוזלי המרק (בדיוק סיימתי להכין חדש אז היה לי זמין, כך שהוספתי ככוס ציר עצמות, כחלק מהנוזלים).
מביאים לרתיחה, מקטינים את האש ומוסיפים תבלינים. אם אתם מתכוונים להוסיף מוצרלה אח"כ, כדאי לא לשים המון מלח כי מליחות הגבינה תצא כשהיא תותך.
כאשר הירקות רכים מספיק וטעמי המרק מתאימים לכם (תבדקו… אולי אתם רוצים קצת יותר פלפל?) אפשר לכבות את האש.
עתה נותר רק לטחון את המרק למרקם חלק.
להוסיף את קוביות החמאה ולטעום רגע לפני ההגשה.

 

בצלחות מניחים חופן מוצרלה טחונה ומעליה את המרק ומקשטים בבצל ירוק קצוץ

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו