eat well

מתכון למרק חורפי ארומטי

Bookmark and Share
By MaxStraeten
By MaxStraeten

מתכון למרק חורפי ארומטי

המרק הבא מזכיר מרק טום – יאם תאילנדי , אך צמחוני לגמרי ומאוד מחזק .

רכיבים :
קטניות : רבע  כוס שעועית אזוקי מושרית במים ללילה , מסוננת היטב ( עדיף להרתיח בנפרד ולסנן לפני הוספתה למרק )
ירקות :
חצי דלורית
 2תפוחי  אדמה
 2קשואים
 2גזרים
 כ25 פטריות שיטאקי
1עגבניה
1 בצל
שורשים :
רבע אצבע שורש גינגר
 חופן שורש אסטראגלוס יבש ( ראה רשימה למטה )
 חופן שורש גלנגל ( ראה רשימה למטה  )
 חצי שורש פטרוזיליה ( רצוי אורגני) , ואפשר גם שורש סלרי , אם יש .
שן שום
תבלינים : כפית וחצי חוויאג למרק קמצוץ קינמון טחון , קמצוץ קארי איכותי , 2 פולי הל  , מקל ציפורן אחד , 2-3 עלי דפנה , 3-4עלי ליים כפיר  (כדאי להתנסות אך לא חובה ) .
עלים ירוקים:
שני גבעולים  מעשב הלימון פלוס מה שרוצים :  בזיליקום , פטרוזיליה , כוסברה או גם וגם .
לא חובה אבל שווה להתארגן לקראת החורף :
שורש גלנגל -  מגיע יבש בשווקים בחנויות המרח הרחוק .( חופן לסיר)
עלי ליים כפיר – גם הוא נמצא בחנויות למוצרים מתאילנד , ניתן גם להזמין דרך האינטרנט .
שורש אסטראגלוס יבש או אבקת אסטראגלוס – להשיג אצל מגדלי צמחי המרפא

הערה : אם לא השגתם את השורשים התאילנדים , גם עשב לימון מהגינה ייתן טעם טוב

הוראות הכנה :
משרים את פטריות השיטאקי הקערה של מים רותחים לחצי שעה . ( לאחר הסינון מומלץ לשתות את המים)
חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות
מטגנים בצל עם 4 כפות  שמן קוקוס/ זית /שומשום
מוסיפים גינגר טרי מגורד, שורשים קצוצים , עשבי תיבול  ותבלינים .
מערבבים עם כף עץ 
מוסיפים ירקות  ושעועית לאידוי קל של שתי דקות
מוסיפים את העגבניה  ואת פטריות השיטאקי שהתרככו ) לאחר הסרת הגבעול הקשה וחיתוכן לרבעים )
מוסיפים מים מסוננים לכיסוי הסיר
משאירים במצב של רתיחה על אש נמוכה בערך 40 דקות ( רוב הרכיבים הפעילים בשורשים ובפטריות זמינים יותר לגוף לאחר הרתחה )

לבריאות , ובתיאבון !

הדפסשלח לחבר
דרונט בניית אתרים