supherb_Fly
Thymoquin_Fly

מרק עדשים כתומות, סלק וקצח

מאת: עדן פלד, פסיכותרפיה הוליסטית, נטורופתיה והרבליזם קליני
זמן קריאה: < 1 דקה
Laisha_In

מרק ירקות עשיר עם עדשים כתומות וקצח

מרק הירקות העשיר כולל סלק, ראש שום, בצל, קולורבי, תפוח אדמה, בטטה, כרוב, עגבניה, גזר ופטרוזיליה טרייה טרייה. הכל כמובן אורגני ורענן, הישר מהשדה אל המטבח, ללא תוספות שאינן טבעיות.  למרק, עוד בשלב ההתחלה ניתן להוסיף עדשים כתומות להעשרה וטעם חלומי.

 


מצרכים:

סלק גדול

 

ירקות במבחר גדול: גזר, עבניה, ועוד…

תבלינים בטעמים מגוונים

זרעי קצח

עדשים כתומות

שמן זית

פטרוזיליה


אופן ההכנה:

את הירקות אין אנו מטגנים, אלא מבשלים בלבד, וממש לעשרים דקות, לא יותר. את התבלינים והמלח נוסיף בשלב הסופי, אחרי שהעדשים יתרככו, עם כף שמן זית ונחכה עוד מעט.

את זרעי הקצח נוסיף יחד עם התבלינים ושמן הזית, כעשרה זרעים למנת הגשה. ניתן להוסיף ולטעום, הטעם המריר- חרפרף מתפשט על פני המרק כולו ומעבר לארומה, מעניק בריאות וחיוך על השפתיים.

ניתן להוסיף תערובת אגוזים וזרעים עם ההגשה.

עוד על קצח וסגולותיו הרפואיות

עדן פלד

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו