supherb_Fly
Laisha_Fly

מרק מיסו ראמאן

מאת: יהודית מהלל
זמן קריאה: 2 דקות
supherb_IN

מרק מיסו ראמאן

 


 

המרכיבים (ל-6 מנות)

לציר המרק:
1 שורש סלרי קצוץ
למון גראס
5 גבעולי לימון גראס חתוכים גס
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ
5 שני שום פרוסות
6 כוסות מים.
לשים בסיר גדול את הרכיבים:שורש סלרי, גבעולי למון גראס,  הגינג'ר והשום ולהביא לרתיחה – כחצי שעה.

 

לאחר הרתיחה לסנן החוצה רק את גבעולי הלמון גראס שעשו את עבודתם נאמנה שנתנו לציר ניחוח ארומטי של טעמי המזרח הרחוק..
©       (להשאיר את שורש הסלרי ושאר התבלינים)

 

להוסיף לציר:
4  כפות מיסו- להמיס אותם בתוך ציר המרק.
©       (להתעקש על ההמסה, כי המיסו אינו נמס בקלות)
2  כפות רוטב סויה
2 כפות שמן שומשום
כף אבקת קארי
כפית כמון
כפית כורכום
חצי כפית פלפל שחור
חצי כוס מי קוקוס
©       (לא חובה) הקוקוס מעשיר את המרק ומסמיך אותו אולם הוא לא חובה.

 

לירקות:
גזר מגורר (רצוי במנדולינה בצורת מקלות דקים

חצי  כרוב חתוך לפרוסות דקות (ראה תמונה)
כ-10 פטריות שמפיניון חתוכות לרצועות (אפשר גם פטריות אחרות(
שני פלפלים מכל מיני צבעים חתוכים לרצועות
חצי  אצבע ג'ינג'ר קצוץ או מגורר
חופן נבטים שמנמנים
עגבנייה חתוכה לחתיכות קטנות
4  עגבניות מיובשות מושרות במים חמימים וחתוכות לחתיכות קטנות
©       (אפשר להוסיף את מי ההשריה למרק)
חצי  פלפל חריף קצוץ דק (רק למי שאוהב חריף)
חופן אצות וואקמה או היז'יקי

כפית קארי
כפית כמון
כפית כורכום
כפית פלפל שחור
כפית שמן שומשום

 

הירקות: חותכים את הירקות ושמים בקערה אחרת. מוסיפים לירקות קארי, כמון, מלח ושמן שומשום ומעסים אותם לתוך הירקות במשך כדקה.
©       שימו לב: אנו לא מבשלים את הירקות – אנו רוצים אותם מלאי חיים, משומנים ומתובלים בזכות העיסוי.

 

איטריות זכוכית:
שקית איטריות זכוכית
2 כפות רוטב סויה
כף מירין (נוזל אסייתי המוסיף מתקתקות)
כף שמן שומשום
מספריים

לשים את האיטריות בקערה עם מים פושרים.
לחכות כרבע שעה עד שהם רכים ואז לגזור את האטריות עם מספרים – אחרת הן ארוכות מדי ומסורבלות לאכילה. (ראה תמונה)

 

לאחר גזירתן מעבירים אותם למים חמים – כך שיתרככו לגמרי.
לאחר שהן מתרככות, לפני ההגשה, לסנן אותם מהמים החמים ולתבל את האטריות בכף  רוטב סויה, כף מירין וכף שמן שומשום

 

להגשה:
3 גבעולי בצל ירוק
חופן כוסברה קצוץ דק

 

שמים בקערה איטריות, עליהן חופן מהירקות ומהאצות ועליהן שופכים את המרק.
מקשטים בבצל ירוק ובכוסברה הקצוצה.

בתאבון רב
יהודית

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו