himalayaKrem_Fly
himalayaKrem_Fly

מרק ארטישוק ירושלמי

Thymoquin_In

מרק ארטישוק ירושלמי

 
המרכיבים (להכנת 6 מנות):

 

1 ק"ג ארטישוק ירושלמי אורגני, שטוף היטב (אם הוא לא אורגני – קלוף)

1/2 בצל סגול, קלוף

מעט עלי פטרוזיליה, שטופים

1 כפית מלח ים טבעי אורגני

לפסטו בזיליקום ושמיר:

 

3 כפות גרעיני דלעת

מעט מלח ים טבעי אורגני

חופן עלי בזיליקום, שטופים

חופן שמיר, שטוף

להגשה: מעט שמן זית

אופן ההכנה:

1.מניחים ארטישוק ירושלמי, פטרוזיליה ובצל בסיר ומכסים במים. מוסיפים מעט מלח, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עד להתרככות הארטישוק.

2.כשהארטישוק הירושלמי התרכך דיו מעבירים חלק ממי הבישול לסיר/כלי אחר ומרסקים את הארטישוק בתוך הסיר בעזרת בלנדר מוט (או מעבירים למעבד מזון ומחזירים). מוסיפים ממי הבישול לפי הסמיכות הרצויה. מוסיפים מלח לפי הצורך.

3.מכינים פסטו: מרסקים את כל החומרים יחדיו במעבד מזון.

4.מגישים: מוזגים מרק לקערית ומניחים במרכז כל קערית תלולית קטנה של פסטו. מזליפים מעט שמן זית ומגישים.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו