Thymoquin_Fly
PassoverFocus_Fly

אורז בנוסח סושי

מאת: הילית חמו מתוך הספר "ספר הבישול הטבעי" בהוצאת הבית הטבעי
זמן קריאה: < 1 דקה
PassoverFocus_IN

 
אורז בטעם קצת מתוק. אפשר להשתמש בו גם למילוי אצות להכנת סושי. הכמות כאן גדולה, אפשר להכין רק חצי.

החומרים:

½2 כוסות אורז מלא
½4-3 כוסות מים
½ דלורית גדולה או חתיכת דלעת קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
כ־200 גרם ברוקולי מבושל, רצוי טרי אפשר קפוא, או אפונה מבושלת
1 ביצה טרופה
מיץ של לימון אחד או שניים
4 כפות סוכר חום
1 כף שרי
1 גזר בינוני לא מקולף קצוץ דק
1 מלפפון בינוני לא מקולף קצוץ דק
1 כרישה מנוקה וקצוצה דק
2 כפות שומשום

 

אופן ההכנה:

1. להרתיח את המים עם האורז ולבשל את האורז במים בסיר סגור על אש קטנה כ־30 דקות עד שהוא מוכן .
2. לבשל את הדלעת במעט מים עד שהיא מתרככת מעט.
3. להכין מהביצה חביתה רגילה ולחתוך אותה לרצועות דקות.
4. לחמם מעט את מיץ הלימון ולערבב עם הסוכר.
5. לערבב את האורז המבושל עם תערובת מיץ הלימון והסוכר ולפזר מעל את השרי. בקערה גדולה לערבב את האורז עם הירקות, עם החביתה ועם הסומסום.

 

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו