קינואה עם אננס וצ'ילי
מאת: איילת בוקר נוה תזונאית טבעית ומנחה סדנאות בישול בריא
זמן קריאה: < 1 דקה
חומרים:
2 גזרים חתוכים לרצועות דקות
1 אננס פרוס לרצועות דקות
מיץ מלימון גדול (כרבע כוס)
מעט מלח ים אטלנטי
חצי כפית צ'ילי
חצי כפית זרעי כוסברה טחונים
מעט גרד של קליפת לימון
1 כוס קינואה
3 כפות שמן זית
2 כפות שומשום שחור
אופן הכנה:
שורים את הגזר והאננס במעט מלח ומיץ הלימון, מוסיפים את התבלינים וקליפת הלימון ומניחים בצד כ – 15 דקות. מבשלים את הקינואה ב – 2 כוסות מים עד רתיחה, מנמיכים אש ומבשלים 10 דקות נוספות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה ל – 10 דקות נוספות.
מעבירים לקערה עד שתתקרר. מוסיפים לגזר והאננס, מוסיפים את השומשום השחור, מערבבים הייטב.