Thymoquin_Fly
Thymoquin_Fly

תבשיל קינואה בסגנון איטלקי

מאת: מיכל אשל דיאטנית קלינית, רופאה סינית ומנחת סדנאות בישול בריא
זמן קריאה: 2 דקות
Thymoquin_In

חומרים:

כוס קינואה
כ- 18 חתיכות עגבניות מיובשות
כ- 24 זיתים שחורים
כ- 20 עגבניות שרי
כ-6 כפות גבינת פטה צאן 5% שומן
כ- 6 כפות צנוברים
בזיליקום עלי
אורגנו
טימין

אופן ההכנה:

שמים בסיר כפית שמן קנולה.
מוסיפים כוס קינואה לאחר ששטפנו אותה במסננת
מעט מחממים אותה ומערבבים- כ-2 דקות-
מוסיפים 2 כוסות מים רותחים וככפית שטוחה של מלח ים.

מחכים לרתיחה ואז מקטינים את האש לעוצמה בינונית.
מבשלים כ- 20 דקות עד שמוכן.
מסירים מן האש.

חותכים כ- 20 עגבניות שרי- לרבעים-
10 מניחים בקערה ו- 10 להניח בצד.

לאותה קערה להוסיף גם את המרכיבים הבאים לאחר שחתכנו אותם
לחתיכות קטנות:
כ- 18 חתיכות עגבניות מיובשות
כ- 24 זיתים שחורים
אורגנו וטימין- לשטוף ולשים רק את העלים
כ-6 כפות צנוברים

שמים במחבט גדולה כף שמן זית- מחממים מעט
ומוסיפים את כל התערובת שבקערה.

מוסיפים את הקינואה כשהיא מוכנה (לאחר שספגה את כל המים)
ומערבבים היטב ביחד.

מוסיפים כ-4 כפות גבינת פטה צאן 5% שומן
ככף שמן זית מהעגבניות המיובשות ומערבבים היטב.

לאחר שמורידים מהאש- להוסיף את יתר העגבניות שרי הטריות (10)
ולערבב היטב עם התבשיל,
כמו כן להוסיף עלי בזיליקום טריים.

אפשר להוסיף גם קצת מעלי האורגנו והטימין הטריים.

שפע של בריאות ואהבה, ממני מיכל

 

מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיוםסידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | דף הבית | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית |

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו