Thymoquin_Fly
PassoverFocus_Fly

אורז מלא הפתעות

מאת: ורד לב נטורופתית N.D
זמן קריאה: < 1 דקה
PassoverFocus_IN

חומרים:

מעט שמן זית לטיגוןבצל קצוץ ג'ינג'ר מגורד
שום קצוץ
חופן גרעיני חרדל, כוסברה, כמון, אניס
מלח, כורכום
2 כוסות אורז מלא עגול (רצוי לשטוף היטב לפני הבישול)
כף קוקוס טחון
2 כפות פירות יבשים קצוצים: תאנים, משמשים, תמרים ועוד
חופן צימוקים (אפשר גם אוכמניות, חמוציות וכו')
כף שקדים לא קלויים קצוצים
חופן אגוזי קשיו לא קלויים

אופן ההכנה:

בסיר מחממים את השמן ומטגנים את הבצל.
מוסיפים את הג'ינג'ר והשום ואת גרעיני החרדל, כוסברה, כמון ואניס.
כשאלו מתחילים להתפצפץ, מוסיפים את האורז ומערבבים היטב.
מוסיפים את המלח, הכורכום והקוקוס תוך כדי הערבוב.
לאחר מספר דקות של ערבוב, מוסיפים את המים- 3 כוסות.
כשהמים רותחים מקטינים את האש ומוסיפים את הפירות היבשים והצימוקים.
מבשלים עד שהמים נספגים לחלוטין והאורז מוכן,
אם יש צורך להוסיף מעט מים בסוף הבישול, יש לעשות כן מאחר ויש הבדלים בסוגי האורז.
מגישים את האורז עם השקדים הקצוצים ואגוזי הקשיו מעל.

גיוון: לטפטף מעט מיי ורדים מעל האורז בהגשה.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו