bari14_Fly
Nadar_Fly

כמו צמח בר

מאת: שירי מזור, נטורופתית
זמן קריאה: < 1 דקה
Sunrider_Article

כמו צמח בר

אורז שחור, עשיר במינרל ברזל, טעמו עשיר ומיוחד והוא מכיל מגוון רב של פיטוכימיקלים ואנטי אוקסידננטים. הוסיפו את המאכל המצוין הזה למזווה שלכם.

 

אורז

 

מצרכים:

2 כוסות אורז בסמטי לבן נקיים
כוס אורז שחור

 

1 בצל חתוך לקוביות
1 זוקיני חתוך לקוביות
1 שום
חצי חבילת טופו
חצי כוס נבטי מש (הנבטה ביתית)
כפית סירופ אגבה
רוטב סויה
שמן זית
שמן סומסום
כורכום
מלח ים אטלנטי

אופן הכנה:

1. חותכים את הטופו לקוביות קטנות ומניחים בקערה, בקערה שופכים: כפית סירופ אגבה\סילאן\דבש, כפית רוטב סויה, כפית שמן סומסום, ושן שום חתוכה, מוסיפים גם מעט כורכום. משרים כך 15-20 דק'.

2. בינתיים, מבשלים את האורז הבסמטי ב- 3 כוסות מים רותחים, חצי כפית כורכום וכף רוטב סויה- על אש נמוכה 13 דקות.

3. מבשלים את האורז השחור ב 2 כוסות מים רותחים על אש נמוכה.

4. במחבת כבדה מטגנים בצל בשמן זית עד להזהבה רצויה, מוסיפים מעט כורכום, מוסיפים קוביות זוקיני ואת הטופו המושרה יחד עם הרוטב שנוצר.

5. מקפיצים קצת את המחבת כדי לאחד טעמים ומוסיפים מעט מלח. שופכים את האורז הלבן ואת האורז השחור מערבבים בעדינות, מוסיפים את הנבטוטים, מזליפים מעט רוטב סויה לטעם.

טועמים ומתקנים לפי העדפה אישית.

למידע על תרומתו של הכורכום לבריאות לחצו כאן.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו