supherb_Fly
supherb_Fly

המבורגר דגנים וקטניות

מאת: ליה שומרון, יועצת קולינרית
זמן קריאה: < 1 דקה
Laisha_In

המבורגר דגנים וקטניות

 

מרכיבים:
1 כוס אורז מלא
1/2 כוס עדשים שחורים
1/3 כוס גרעיני חמנייה קלופים וקלויים קלות
1 בצל קצוץ
1/2 כוס משמשים יבשים חתוכים לרבעים
1/2 כוס גרעיני תירס מוכנים לאכילה (עדיף קפואים שבושלו קלות במים עם מלח)
1 שן שום כתושה
2 כפות סויה (עדיף מסוג תמרי)
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1/2 כפית קינמון (לא חובה)

 

הוראות הכנה:

 

1. שוטפים את האורז המלא ושמים אותו בסיר בינוני עם 1/2 2 כוסות מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה כ – 50 דקות עד שהוא רך מאוד ואין יותר מים בסיר (אפשר אפילו לבחוש פעמיים בזמן הבישול).

 

2. שוטפים את העדשים ושמים אותם בסיר קטן עם 1/2 1 כוסות מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ – 30 דקות עד לריכוך.

 

3. במעבד מזון שמים תחילה את גרעיני החמנייה ומעבדים, מוסיפים את יתר המרכיבים, כולל העדשים והאורז? ומעבדים מעט, רק עד לקבלת עיסה אחידה אך לא חלקה מדי.

 

4. משמנים תבנית שקעים ודוחסים פנימה מהעיסה שנתקבלה עד לגובה של 1.5 ס"מ. (אפשר גם בידיים רטובות ליצור קציצות שטוחות ולהניח אותן בתבנית על נייר אפייה משומן).

 

5. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה בינונית ואופים כ – 30 דקות או עד שהשכבה העליונה מתחילה להתייבש.

 

6. מצננים בתבנית.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו