PassoverFocus_Fly
supherb_Fly

דייסת דגנים מלאים

מאת: עדי סוקול קצירי, מאמנת תזונה ובריאות
זמן קריאה: < 1 דקה
supherb_IN

הדייסה הזו נולדה ו'הובשלה' בעצמה, ואני יכולה לומר סוף סוף שמצאתי את הארוחה המזינה ביותר עבורי לימי החורף הקרים.

יש לה כמה יתרונות ברורים על פני דייסת הקווקר הרגילה:

1- היא כולה מדגנים מלאים ולכן מזינה עוד יותר- במקום קווקר (הגרסה הטחונה) נשתמש בגרעיני שיבולת שועל

2- ניתן להכין אותה ערב קודם ובבוקר פשוט לחמם עם קצת מים, ולארוז בצנצנת/ תורמוס ולקחת לעבודה!

3- אני מכינה כמות שמחזיקה ליומיים!

4- זו תערובת דגנים שיכולה להתאים בקלות גם לארוחת צהרים או ערב בתוספת ירקות מאודים.

מרכיבים (לכמות של 2 אנשים/לאכול פעמיים):

כוס אחת של תערובת דגנים- *בשלי אני שמה: גרעיני שיבולת שועל, אורז מלא מתוק (האורז של הסושי רק בגרסה מלאה) ואמרנת (עשירה בחלבון!)

1- שוטפים את גרעיני שיבולת השועל והאורז על מסננת תחת מים זורמים (או משרים כמה שעות בקערה עם מים)

2- מוסיפים את הדגנים לסיר. כוס דגנים על 2 וחצי כוסות מים. התערובת אמורה לצאת דלילה. מוסיפים הל אחד (לתת לו דפיקה כדי לפתוח אותו), מקל קינמון וכמה גרגירי מלח. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעתיים.

3- מניחים בצנצנת/ בקערה ומוסיפים: כפית שומשום שחור, חופן זרעי דלעת, חופן צימוקים שחורים, כמה שקדים מושרים וקלופים (ומעט גוג'י ברי אם יש- נותן גם צבע יפה). להמתקה ניתן מעט סירופ לתת אורז או ממתיק אחר.

אוכלים בהנאה כל הבוקר.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו