Thymoquin_Fly
Laisha_Fly

תבשיל שעועית וסלרי

מאת: ורד לב נטורופתית N.D
זמן קריאה: < 1 דקה
Laisha_In

חומרים:

כוס שעועית לבנה שהושרתה במשך כ-24 שעות
1-2 כפיות זרעי חרדל צהובים
בצל קצוץ
פרוסות שום
גבעולי סלרי מחבילה שלמה חתוכים לקוביות באורך 3-4 ס"מ
1/2 כוס קוביות דלעת
בטטה קטנה חתוכה לקוביות
חופן צימוקים/ 1-2 דבלים קצוצות

אופן ההכנה:

בסיר מבשלים את השעועית הלבנה כך: מכסים את השעועית במים ומביאים לרתיחה בפעם הראשונה. שופכים את המים וחוזרים על התהליך 2-3 פעמים.
צורת בישול זו עוזרת למניעת הגזים. להעצמת התהליך ניתן להשתמש בפיסת אצת קומבו בהשרייה ובבישול של הקטניות.
מבשלים עד שהשעועית מתרככת ומסננים.
בסיר רחב מחממים מעט שמן זית וכשהוא מתחמם זורקים פנימה את זרעי החרדל. נותנים להם להתפצפץ ומוסיפים את הבצל. מערבבים להזהבה, מוסיפים את השום לעוד כדקה.
מוסיפים את קוביות הסלרי ומערבבים היטב.
בשלב זה סוגרים את הסיר ל 1-2 דקות.
מוסיפים את הדלעת, הבטטה והפירות היבשים לערבוב וממלאים מים עד לגובה של 1/2 מכמות הירקות בסיר (הרעיון הוא לא להפוך את התבשיל למרק, אלא להשאירו "תבשילי").
כשהמים רותחים מוסיפים את השעועית הלבנה המבושלת ומבשלים יחדיו לספיחת הטעמים עד שהירקות התרככו.
אפשר להמליח ולפלפל כראות עיניכם.

 

מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיוםסידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | דף הבית | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית |

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו