PassoverFocus_Fly
PassoverFocus_Fly

קציצות ירק ועדשים

מאת: חני טופר - נטורופתית N.D ומומחית בריפוי טבעי
זמן קריאה: < 1 דקה
supherb_IN

חומרים:

2 קישואים
1 תפו"א גדול קלוף
שורש סלרי קלוף
בצל
2 ביצים
1 כוס עדשים מבושלות
צרור כוסברה או פטרוזיליה
3 כפות קמח תירס
2 כפות פירורי לחם


אופן ההכנה:

1.מגרדים את הקישואים, תפו"א ושורש סלרי במגרדת או במעבד מזון.
סוחטים את עודפי הנוזלים וקוצצים את עלי הירק היטב.

2.מערבבים בקערה עם העדשים, הקמח, הביצים, פירורי הלחם ומעט מלח.
יוצרים קציצות ומטגנים או אופים ב-180 מעלות עד להשחמה קלה.

תוספות אפשריות:

1/2 כוס אורז מבושל או דגן מבושל אחר
גזר מגורר
פטריות קצוצות
בצל ירוק
פפריקה חריפה

לנמנעים מביצים:

כשלא רוצים להשתמש בביצים בתערובת לפשטידה או לקציצות או לבצק
יש כמה אפשרויות להוסיף כחומר מקשר

תחליף לביצה אחת:

כף טחינה גולמית
או כף קמח חומוס
או כף קמח סויה עם מעט מים
מכפילים במס' הביצים

 

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו