PassoverFocus_Fly
PassoverFocus_Fly

סלט עלים ועדשים בוויניגרט דבש

מאת: באדיבות משק ברזילי, מסעדה צמחונית אורגנית במושב ירקונה
זמן קריאה: < 1 דקה
In2024_Article

סלט עלים ועדשים בוויניגרט דבש

המרכיבים (ל-4-5 מנות):

1/2 חסה, עדיף אמריקאית או אייסברג
צרור רוקט או ארוגולה
חופן עלי בייבי
1 חבילת (200 גרם) ריקוטה באפלו
תפוז, אשכולית, פומלה/ פומלית לבנה / אדומה
1/2 כוס עדשים כתומות וירוקות מונבטות
לרוטב:
4 כפות מיץ תפוזים
4 כפות מיץ לימון
4 כפות שמן קנולה
4 כפות שמן זית
1 כף דבש
1 כף רכז רימונים או 4 כפות מיץ רימונים טרי
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל

 

סלט עדשים
סלט עדשים (צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

1. רוטב: מערבבים את כל חומרי הרוטב למעט השמנים.
מזליפים את השמנים תוך כדי ערבוב של הרוטב עם מטרפה עד לקבלת מרקם אחיד.

2. פירות ההדר: מקלפים כל פרי וחותכים לקוביות קטנות ככל הניתן, שימו לב שאין גרעינים וכמה שפחות "סיבים" של הפרי.

3. מערבבים את העלים הירוקים, ובוצעים את החסה ביד.

4. מוסיפים את העדשים המונבטות, ההדרים והרוטב.

5. מערבבים היטב ומניחים בקערת הגשה יפה, ומפזרים מעל את הריקוטה.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו