himalayaKrem_Fly
Thymoquin_Fly

פּוּשְׁפָּאנַה – אורז פרחוני

מאת: ונו, יוגה של אהבה
זמן קריאה: < 1 דקה
Thymoquin_In

פּוּשְׁפָּאנַה – אורז פרחוני

 

אורז מפואר וצבעוני שמתאים לאירועים חגיגיים וארוחות מיוחדות.

חומרים:

225 גר' גבינה פניר או טופו (אפשר גם לוותר)
100 גרם אגוזי קשיו או שקדים קלופים
100 גרם קוקוס מגורר
7 כפות גהי או חמאה
¾1 כוס אורז בסמטי או אורז טוב אחר
100 גרם צימוקים

תבלינים:

1 כפית גרגרי שומר
1 כפית גרגרי כמון
2 עלי דפנה
6 תרמילי הל פתוחים
2 כפיות כוסברה טחונה
1 כפית כורכום
1 כפית אגוז מוסקט
1 כפית קינמון
½ כפית פפריקה חריפה
½ כפית פלפל שחור
¼ כפית אספטידה (חלתית) להשיג בחנויות הודיות
½3 כוסות מים
כף גרם סוכר קנים חום
½1 כפיות מלח

אופן הכנה:
1.חותכים את הגבינה לקוביות או מגלגלים לכדורים ומטגנים קלות.
2.קולים את הקוקוס ב-3 כפות חמאה ומניחים בצד.
3.מחממים את החמאה שנותרה בסיר גדול, מוסיפים את השומר, הכמון, עלי הדפנה וההל. אחרי 30 שניות מוסיפים את כל התבלינים האבקתיים ובוחשים. מוסיפים את האורז ובוחשים את התערובת עד שהגרגרים שחומים.
4. מוסיפים את הגבינה, הצימוקים, הסוכר והמלח. מוסיפים את המים ומערבבים בעדינות. מביאים את התערובת לרתיחה, מערבבים, מקטינים את הלהבה ומכסים היטב את הסיר. מבשלים במשך 20 דקות או עד שהאורז מתרכך.
5. מוסיפים את האגוזים ואת הקוקוס ובוחשים בעדינות ומגישים.

זמן הכנה ובישול: 40 דקות

 

לאתר יוגה של אהבה

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו