Thymoquin_Fly
PassoverFocus_Fly

צ'אנדאל בטטה ומנגולד (או תרד)

מאת: ד"ר ערן מגון
זמן קריאה: < 1 דקה
PassoverFocus_IN

צ'אנדאל בטטה ומנגולד (או תרד)

המצרכים הדרושים:
כוס צ'נאדאל
2-1 בטאטות בגודל בינוני חתוכות לקוביות
כ-500 גר' עלי מנגולד חתוכים (או תרד שטוף)
2 כפות גי (חמאה מטוהרת, סמנ'ה)
3 כוסות מים
תבלינים: 1 כפית זנגויל, 1 כפית כורכום, ½ כפית הינגו, 1 כפית כמון, 1 כפית קינמון,
½ כפית הל, מלח לפי הטעם.

אופן ההכנה:
מטגנים בטאטות ב"גי" (סמנה), עד להשחמה קלה. מוסיפים תבלינים לטיגון קל נוסף
(מלבד ההל)*, מוסיפים צ'אנדאל, מים ואת ההל + המלח. את המנגולד מוסיפים כאשר הצא'נדאל
כמעט מוכנים. אופציית הגשה: פורסים שקדים (קלופים) לפרוסות, מטגנים במעט גי וזורים מעל
לתבשיל בצלחת ההגשה.
* ניתן להכין מתכון זה גם ללא תרד
* ההל מאבד מעט מטעמו הארומטי בטיגון לכן נוסיפו עם המים לאחר הטיגון.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו