Laisha_Fly
Thymoquin_Fly

מרק גזר

מאת: ליה שומרון פינדר
זמן קריאה: < 1 דקה
In2024_Article

מרק גזר

מרק גזר, הוספתי לו קצת דגן וקטנית – לא רק בשביל הבריאות, אלא גם בשביל הטעם וגם בשביל המרקם.

הרכיבים:
2-1 כפיות שמן קוקוס
2 בצלים, קצוצים
750 גרם ( 12-10 ) גזרים,
קלופים וחתוכים גס
1 תפוח אדמה, קלוף וחתוך גס
¹ ⁄³ כוס אפונה יבשה
¹ ⁄³ כוס אמרנט
½ כפית כורכום
½ כפית כמון
מלח ופלפל שחור
2 שיני שום
1 עגבנייה, קלופה וחתוכה לרבעים

 

אופן ההכנה:
1. בסיר בינוני מחממים את שמן הקוקוס ומטגנים בו את הבצל במשך כ־ 5 דקות, עד
שהוא הופך שקוף.
2. מוסיפים את הגזרים ותפוח האדמה, ומטגנים עוד 5 דקות.
שוטפים היטב את האפונה ומוסיפים לסיר יחד עם האמרנט.
3. ממלאים מים עד לגובה 2 ס"מ מעל קו הירקות, מתבלים ומערבבים.
מוסיפים את השום והעגבנייה, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים
במשך 45 דקות, עד שהגזרים והאפונה רכים.
4. מסירים מהאש, טוחנים את המרק למרקם אחיד ומתקנים תיבול.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו