Sunrider_Fly
Thymoquin_Fly

אורז פרסי על מצע של תפוחי אדמה

מאת: חן שלום, שפית
זמן קריאה: < 1 דקה
bari14_In

 

אורז פרסי על מצע של תפוחי אדמה

 
חומרים
2 כוסות אורז
1 בצל לבן, 1 בצל אדום
2 גזרים
חופן חמוציות
1 תפוח אדמה מקולף

אופן הכנה
מבשלים את האורז בהרבה מים עם כפית מלח, כ 7-10 דקות, כמעט מבושל, מסננים ושמים בצד.

חותכים  את הבצלים לקוביות ומטגנים, חותכים את הגזרים לקוביות ומוסיפים  לבצל, מוסיפים את החמוציות, מתבלים עם 1/4 כפית פלפל שחור, 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית קינמון, מערבבים עם האורז.
לוקחים סיר כבד עם מכסה טוב , בתחתית מפזרים שמן קנולה ומטגנים קלות פרוסות תפוחי אדמה די עבות ומקולפות. מתבלים בקמצוץ פלפל, מוסיפים את תערובת האורז , יוצקים מסביב 1/4 כוס מים, מכסים ומבשלים על אש קטנה 1/2 שעה.

אופציות
אפשר אורז לבן ללא תוספות ואפשר על אותו עקרון לטגן בצל ולהוסיף אפונה של סנפרוסט, מוסיפים קצת עלי שמיר ופטרוזיליה קצוצה  ומערבבים עם האורז.

כשהאורז מוכן , שופכים על צלחת גדולה  ( מכסים את הסיר עם הצלחת הופכים) ויוצא עוגת אורז מרשימה! מגישים למרכז השולחן,

תוספת מרשימה ויפיפייה !

חן שלום

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו