supherb_Fly
In2024_Fly

טופו צרוב עם קימל וזרעי כוסברה

מאת: בני נחמני, שף טבעי
זמן קריאה: < 1 דקה
PassoverFocus_IN

טופו צרוב עם קימל וזרעי כוסברה

רכיבים:

1 קוביית טופו
2 כפות זרעי כוסברה
2 כפות זרעי קימל
½ כפית צ'ילי חריף גרוס
¼ כוס מיורין
2 כפות חומץ אורז או חומץ תפוחים
1 כוס שעועית ירוקה
1 כף קורנפלור מומס ב – ¼ כוס מים קרים
רוטב סויה
שמן זית

 

אופן ההכנה:

1. פורסים את הטופו לפרוסות בעובי חצי ס"מ.

2. טוחנים גס את זרעי הכוסברה ואת זרעי הקימל במטחנת תבלינים או מכתש ועילי (אפשר להשתמש גם בכוס או פטיש שניצלים לריסוק הזרעים)

3. מערבבים בכלי את הזרעים, המיורין, החומץ והצ'ילי ומערבבים, מוסיפים רוטב סויה לפי הטעם ומשרים בתערובת את הטופו לשעתיים לפחות.

4. מסננים את המשרה ושומרים את הנוזלים.

5. צורבים את פרוסות הטופו על מחבת סטייקים משני הצדדים.

6. מקפיצים את השעועית עם מעט שמן זית ומתבלים עם נוזל המשרה, מסמיכים את הרוטב בעזרת מעט מהקורנפלור המומס.

7. מסדרים את השעועית בתחתי צלחת הגשה ומסדרים את פרוסות הטופו מעל.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו