PassoverFocus_Fly
PassoverFocus_Fly

סטייק טופו

מאת: מסעדת bariba - מטבח מודרני בריא בנמל תל אביב
זמן קריאה: < 1 דקה
supherb_IN

מצרכים:

• 200 גרם טופו
• 2 כפות צ'ילי מתוק
• 1 כף יין אדום
• 1 כף סירופ מייפל
• 1 כף חומץ לבן
• 2 כפות חומץ בלסמי
• ג'ינג'ר קצוץ
• 1 שן שום קצוץ
• מעט מלח

 

הוראות הכנה:

1. פורסים את הטופו ל-2 חתיכות מלבניות בגובה של 1-1.5 ס"מ כל אחת (כמו בתמונה)

2. מרינדה:  מערבבים בקערה – צ'ילי, יין אדום, מייפל, חומץ, חומץ בלסמי, ג'ינג'ר קצוץ, שום ומוסיפים מעט מלח לתיבול.

3. משרים את הטופו במרינדה

4. מחממים מחבת גריל (מחבת פסים) וצולים את הסטייק ,3 דקות לכל צד.

5. לקראת הסוף, יוצקים את שאר הרוטב למחבת.

 

תוספת אורז:

• מכינים חצי כוס אורז לבן – לפי הוראות יצרן

• מכינים חצי כוס אורז בר (אורז שחור) – לפי הוראות יצרן

• אפונה קפואה – חולטים במים רותחים ומיד לתוך מי קרח

• בטטה אפויה (תוספת מעניינת, אך לא חובה) – חותכים לקוביות של 1 ס"מ ומערבבים עם שמן זית, סילאן, מלח ופלפל שחור.

מכניסים את הבטטה לחצי שעה לתנור, בחום 200 מעלות. מכוסה.
לאחר חצי שעה מורידים את הכיסוי ומשאירים לעוד 10 דקות.

• מערבבים את האורז הלבן, השחור ואת האפונה והבטטה.

• מחממים 4 דקות בתנור 180 מעלות.

 


תגיות:
רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו