himalayaKrem_Fly
supherb_Fly

קדירת קינואה אצות וטופו

מאת: זהורית שייחי תזונאית קלינית
זמן קריאה: < 1 דקה
Laisha_In

חומרים:

100 גרם טופו
2 כפות שמן זית/ שומשום
כף רוטב סויה
כפית ג'ינג'ר מגורד
2 כפות יין אדום
פלפל חריף (אפשרות)
בצל ירוק קצוץ
כוס קינואה
1/2 1 כוסות מים
3 פטריות שיטאקי
מלח
1/2 כוס אצות אראמה (ARAME)

אופן הכנה:

לערבב את כל החומרים למשרה, לחתוך את הטופו לקוביות קטנות ולהשרות במשרה.
להשרות את האצות כ- 15 דקות במים.
לשפוך לסיר את המים והקינואה.
להוסיף את הפטריות שיטאקי קצוצות (ללא הבסיס) והמלח.
להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל כ- 16 דקות, עד לספיגת הנוזלים ולהסיר מהאש.
לסנן את האצות מהנוזלים ולהכניס לסיר הקינואה, יחד עם הטופו והמשרה לכסות את הסיר
ולהניח מספר דקות לפני ההגשה.

עוד על הערכים התזונתיים של האצות, תוכלו לקרוא כאן.

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו