bari14_Fly
himalayaKrem_Fly

קינואה צבעונית עם כוסמת מונבטת ודלעת מתוקה נפלאה

מאת: עדי סוקול-קצירי, מאמנת תזונה ובריאות בגישה האינטגרטיבית
זמן קריאה: < 1 דקה
Nikui_IN

רכיבים:

כוס קינואה צבעונית (אין צורך להשרות לפני, רק לשטוף במסננת)
כוס כוסמת מונבטת (משרים במים כמה שעות, שוטפים ממי ההשריה, מניחים על גבי מסננת, עם קערה מתחת ומכסים במגבת. מרטיבים כפעמיים ביום. לוקח כיממה בחום הזה)
דלעת מתוקה חתוכה לקוביות עם הגרעינים
כרישה אחת חתוכה לרצועות
צרור עלי מנגולד/ תרד
תבלינים: כורכום, כמון, קינמון, מלח גס איכותי ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. בסיר בינוני מחממים 2 כפות שמן זית (אני אוהבת להוסיף גם כף של שמן קוקוס אורגני בכבישה קרה).

2. מוסיפים את הכרישה והדלעת ומאדים מספר דקות.

3. מוסיפים את הקינואה והכוסמת והתבלינים לפי הטעם.

4. מוסיפים כ-3 כוסות מים חמימים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה עד שהמים נספגים (כ- 20 דקות)
מניחים לעמוד עם מכסה סגור כ- 10 דקות (בשלב זה מוסיפים את העלים לסיר לאידוי קצר)

* אני אוהבת להוסיף למעלה שומשום מלא, מלפפון פרוס דק, בצל ירוק והרבה נענע, עדשים/ מאש מונבטים ולאכול עם אצת נורי, נבטים וטחינה.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו