Sunrider_Fly
bari14_Fly

טורט שוקולד מריר ושקדים ( וגם ללא גלוטן )

מאת: חן שלום
זמן קריאה: < 1 דקה
Sunrider_Article

טורט שוקולד מריר ושקדים  ( וגם ללא גלוטן )

מתכון מצוין לטורט שוקולד עם הרבה שוקולד, מתאים לפסח: מכינים בלילה לטורט עם שוקולד ושקדים ומצפים בגנאש. מעטרים בשוקולד לבן מגורד.

 

מרכיבים לתבנית עמוקה בקוטר 22-24 ס"מ:

160 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
160 גרם חמאה
5  ביצים מופרדות
3/4 כוס (165 גרם) סוכר לבן עדין
1+1/2 כוס (כ-200 גרם) שקדים קלופים, טחונים דק ( או קמח שקדים)
1/3 כוס (35 גרם) שוקולד מריר, מגורר גס

 

לגנאש שוקולד :

125 גרם שוקולד מריר, מגורר גס
1/3 כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה
לעיטור:
50-100 גר' גרדת שוקולד לבן

הכנת הטורט:

מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את התבנית ומרפדים את התחתית והדפנות שלה בשכבה של נייר אפייה.
שמים בסיר קטן את השוקולד הקצוץ ואת החמאה ומערבבים מעל להבה נמוכה לקבלת קרם חלק, מצננים לטמפרטורת החדר.
שמים בקערה קטנה את החלמונים ומחצית מהסוכר וטורפים במערבל (מיקסר) לתערובת תפוחה ובהירה. מעבירים את התערובת לקערה גדולה ומוסיפים לה, בתנועות קיפול, את קרם השוקולד, השקדים הטחונים, והשוקולד המגורד.

בקערה אחרת מקציפים את החלבונים לקצף יציב עם הסוכר הנותר , ומקפלים את הקצף לתערובת השוקולד בפעמיים. מעבירים את התערובת לתבנית. אופים את העוגה כ- 45 דקות. מוציאים מהתנור, מצננים בתבנית כ- 15 דקות .

בינתיים, מכינים את גנאש השוקולד: שמים בסיר קטן את השוקולד והשמנת ומבשלים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב עד לקבלת קרם חלק. מורחים את הגנאש על העוגה ומעטרים בגרדת שוקולד לבן. משהים את העוגה בטמפרטורת החדר חצי שעה לפני ההגשה.

חן שלום

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו