eat well

מאפינס בטטה ללא גלוטן

Bookmark and Share

מאפינס בטטה ללא גלוטן

אפילו מתבגרות בנות עשרה שלא מוכנות לאכול אוכל בריא, מנשנשות מהם בסתר...

המרכיבים

2 כוסות בטטה מאודה ומעוכה, צריך משהו כמו 2 בטטות בינוניות או אחת גדולה.

כוס קמח שיבולת שועל (אפשר לטחון קוואקר במטחנת קפה קטנה)

כוס קמח טף

1/2 כוס שמן קוקוס

2/3 כוס סוכר קוקוס

2 ביצים או לטבעונים, כף גרעיני צ'יה עם 3 כפות מים

2 כפיות אבקת אפייה

תבלינים

לא חובה, אבל מומלץ:

כפית קינמון, 1/4 כפית ציפורן טחונה, 1/4 כפית הל טחון

אופן ההכנה

מאדים את הבטטה ומניחים להתקרר.

מועכים את הבטטה לעיסה.

מערבבים את הבטטה עם הביצים או תחליף הביצים, הסוכר, והשמן.

מוסיפים את הקמחים ואת אבקת האפייה והתבלינים ומערבבים היטב.

העיסה יוצאת סמיכה יחסית, אל דאגה.

אל תוותרו על התבלינים, הם מוסיפים המון!

אופים בחום של 180 מעלות את המאפינס למשך 40 דקות (כן, זה הרבה יחסית).

אם החלטתם להכין עוגה אז 60 דקות.

הסיבה למשך האפייה הארוך היא שהבצק מאוד לח.

אורלי גרובר, אלופה בטבעון מתכונים, ZEBARIE


(צילום: אורלי גרובר)

הדפסשלח לחבר
דרונט בניית אתרים