eat well

לחם טבעוני ללא גלוטן

Bookmark and Share

לחם טבעוני ללא גלוטן

המצרכים

נוזלים:

  • 2 ורבע כפיות שמרים יבשים
  • 1 כוס חלב צמחי חמים
  • 2 כפיות סוכר קנים
  • 1 כוס מים חמימים
  • 5 כפות זרעי פשתן או צ'יאה טחונים
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפיות חומץ תפוחים

יבשים:

  • 1 כוס קמח קינואה
  • 1 כוס קמח אורז לבן
  • 1 כוס קמח טפיוקה
  • רבע כוס קמח כוסמת
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה

1. מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
2. בקערה בינונית מערבבים את החלב הצמחי החמים עם השמרים והסוכר. משהים כ-10 דקות כדי לתת לשמרים לתסוס.
3. מוסיפים את המים החמימים, שמן, זרעי פשתן טחונים לתוך תערובת השמרים, מערבבים עם כף עץ ומקציפים עם מקצפת. משהים כ-2 דקות כדי לתת לזרעי הפשתן להתנפח.
4. בקערה גדולה מערבבים היטב יחד את כל המרכיבים היבשים, מוזגים את המרכיבים הרטובים לתוך הקערה ומערבבים עם כף עץ.
5. מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק. בעזרת גב של כף, מחליקים את התערובת ובעדינות לוחצים עליה כדי להבטיח שאין אויר כלוא בתוך התערובת.
6. נותנים לתערובת לתפוח 30-45 דקות במקום סגור וחמים עד שהיא מכפילה את נפחה. אם הנפח הוכפל לפני הזמן, אין צורך לחכות.
7. מכניסים את התבנית למרכז התנור ואופים 60 דקות. מוציאים מהתנור, נותנים ללחם להתקרר ומעבירים לרשת להמשך קירור. פורסים את הלחם רק כשהוא קר.

ענת גרינברג, נטורופתית והרבליסטית קלינית


צילום: ענת גרינברג

הדפסשלח לחבר
דרונט בניית אתרים