eat well

שייק ירוק עם מלון, תאנים טריים וליים

Bookmark and Share

שייק ירוק עם מלון, תאנים טריים וליים

שייק נפלא ומרענן לימות הקיץ החמים.

כמה עובדות על תאנים

1. מקור מצוין לסיבים תזונתיים

2. עשירות באשלגן ולכן נפלאות לבריאות הלב ולאנשים הסובלים מלחץ דם גבוה

3. עשירות בסידן

כיצד לאחסן תאנים

1. רצוי לקנות אותן כשהן כמעט בשלות, אז הן המתוקות ביותר. הן צריכות להיות שמנמנות ומלאות.

2. שימרו במקרר. כיון שהן עדינות מאוד, עדיף לאחסן אותן בצלחת שטוחה ולא לדחוס אחת על השניה.

3. הן יחזיקו  לפחות יומיים במקרר

4. כדי להקפיא: קנו כמה קילוגרמים של תאנים, ודאו כי הן בשלות. יש לשטוף היטב ולייבש. אפשר להקפיא אותן שלמות או לחצות לשנים. השתמשו בהן לגלידות ושייקים.

המרכיבים לשייק

3 עלי חסה ערבית או 1-2 עלי מנגולד או קייל

2-3 תאנים טריים בשלים 

2-3 כוסות מלון מתוק קר, חתוך גס

מיץ מליים 1 (או מיץ מחצי לימון)

4-6 עלי נענע

1/2 כוס קרח

אופן הכנה

לשים בבלנדר ולערבל היטב.

המלצת השף: ניתן להוסיף כמה עלים טריים של לואיזה.

ציונה מלמן - שפית אוכל בריא, מנחה סדנאות בישול ואורח חיים בריא


(צילום: Vera Kratochvil)
 

הדפסשלח לחבר
דרונט בניית אתרים