supherb_Fly
Thymoquin_Fly

קציצות/קבבונים

מאת: יהודית מהלל
זמן קריאה: < 1 דקה
PassoverFocus_IN

קציצות/קבבונים

 


החומרים:

כוס זרעי חמנייה (כדאי להשרות-לא חובה)
2 גזרים מגוררים וסחוטים
1 סלק מגורר וסחוט
1/2 כוס סלרי קצוץ
1/4 כוס בצל קצוץ
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון
שן שום
3/4 כפית מלח
קורטוב פפריקה חריפה
מעט פלפל שחור
מעט כמון.
מעט פטרוזליה

 

אופן ההכנה:

טוחנים את זרעי החמנייה במעבד מזון. מוסיפים לתערובת את שאר המצרכים: הגזר והסלק המגוררים והסחוטים, הסלרי, הבצל, שמן זית, מיץ לימון, שום, מלח ופפריקה חריפה. טוחנים היטב ומעבירים לקערה גדולה, מוסיפים הפטרוזיליה וממשיכים לערבב עם הידיים.

 

יוצרים קציצות קטנות ועגולות או קבבונים מאורכים.

 

מניחים את הקציצות על נייר אפיה בתנור ומייבשים בתנור רגיל בחום של 40 מעלות כשעתיים. הופכים את הקציצות לצד שני וממשיכים לייבש עוד כשעה.

 

מגישים על מצע של כרוב עם מיונז

 

סלט כרוב עם מיונז:

קוצצים חצי כרוב ושמים בקערה. מערבבים עם ה"מיונז":

מכינים מיונז:

כוס שקדים קלופים
4 כפות מיץ לימון
2 כפות חומץ תפוחים
מעט שום
חצי כוס מים
כפית סילאן תמרים
כוס שמן זית
כפית מלח
כפית פפריקה
לטחון בבלנדר את השקדים והמים, להוסיף השום ומעט קרח עד שמתקבלת תערובת חלקה
להוסיף חומץ תפוחים, מיץ לימון, סילאן תמרים,מלח ופפריקה ולהמשיך לערבב.
להוסיף שמן זית בזרזיף (לא בבת אחת תוך כדי שהבלנדר מסתובב
אם סמיך מדי להוסיף קוביות קרח.

 

לאחר שהמיונז מוכן מערבבים עם הכרוב החתוך ומגישים מיד.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו