PassoverFocus_Fly
PassoverFocus_Fly

עגבניות ממולאות בפריקי

מאת: גילת רווה אור
זמן קריאה: < 1 דקה
פריקי היא חיטה שנקצרה טרם זמנה וטעמה מעושן קמעה. אפשר להחליף את הפריקי בקטניות או בדגנים אחרים (כפי שמצוין במתכון). טעים, בריא ופשוט להכנה

עגבניות ממולאות בפריקי (גילת רווה אור)

PassoverFocus_IN

המצרכים

אופן ההכנה

  1. מחממים שמן זית במחבת גדולה מספיק להכיל את כל התערובת.
  2. מטגנים את תערובת המילוי כדקה או שתיים.
  3. מוסיפים 1/3 כוס יין לבן ו-1/3 כוס רוטב סויה, וממשיכים לטגן עוד כדקה.
  4. מתבלים בכמון, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  5. מסירים פרוסה מהחלק העליון של העגבנייה ומרוקנים את תוכנן עם כפית פריזיאן.
  6. את תוכן העגבניות מרסקים בבלנדר למחית אחידה.
  7. מאדים במחבת עם 1/3 כוס יין לבן ומלח, פלפל, 1-2 שיני שום כתושות עד שהרוטב מסמיך מעט.
  8. מוסיפים את הרוטב לתערובת המילוי.
  9. ממלאים את העגבניות בתערובת.
  10. מסדרים אותן בתבנית.
  11. אם נשאר משהו מהתערובת – מפזרים אותו בין העגבניות.
  12. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-45 דקות מכוסה בנייר כסף.
  13. לאחר מכן מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 15-20 דקות, עד להשחמה.

 

גילת רווה אור – יצירה טבעונית במטבח

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו