Thymoquin_Fly
Laisha_Fly

לרזות בתבונה: מדריך קצר

מאת: יסמין חיו, דוקטורנטית לרפואה טבעית , מנהלת רשת לרדת בקלות ויו"ר המכללה לרפואה טבעית
זמן קריאה: 2 דקות
איך לבחור תכנית הרזיה נכונה ומתאימה לכם באופן אישי? יסמין חיו נותנת טיפים שיעזרו לכם לרזות ביעילות : החל מבחירת מסגרת מתאימה, הצבת יעדים נכונה, סך הקלוריות המומלץ, והרזיה מאוזנת תוך שמירה על הבריאות

צילום: 123RF

supherb_IN

החג עבר והותיר כמה ק"ג מיותרים? לקראת הקיץ אתם חייבים להפחית את המשקל שעלה בחורף?

אז נכון שיש לכם מטרה – לרזות. אך האם אתם יודעים כיצד לעשות זאת? ויותר מזה: האם הדרך שבה תרזו היא כזו שתעזור לכם לא לעלות במשקל לאחר מכן?

כל השאלות האלה הן שאלות שכדאי לדעת את התשובות עליהן לפני התחלה של תהליך הרזיה כזה או אחר. בחירה של תהליך הרזיה חייבת להיות הנכונה והמתאימה לכם ביותר. אחרת – אתם עלולים למצוא את עצמכם ממשיכים לעלות ולרדת במשקל במסגרות דיאטה כאלה ואחרות.

על כן הכנתי עבורכם מדריך קצר וממוקד שיעשה סדר ויכוון אתכם בדרך הבטוחה ביותר לקראת המשקל המיועד.

הציבו מטרה ריאלית , כזו שהייתם בה ב 7 השנים האחרונות:
משקל יעד שאליו אתם שואפים צריך להיות הגיוני, בריא, והכי חשוב –  משקל שעמדתם עליו במהלך 7 השנים האחרונות. אין זה הגיוני להציב יעד של משקל שהיינו בו לפני 20 שנה, היות והגוף עובר תהליכים ושינויים רבים במהלך השנים.

רצוי להציב גם יעדי ביניים – שיתנו לכם מוטיבציה להמשך התהליך (בהסתמך על תורת הקואצ'ינג, זו שיטה יעילה ומוצלחת להגיע לתוצאות). שימו לב שהרזיה בריאה ומאוזנת היא של 2.5- 3 ק"ג בחודש בממוצע.

בחרו במסגרת תומכת, רצוי מתחום הרפואה המשלימה:
מסגרת תומכת צמודה שתלווה אתכם היא המפתח להצלחה. קשה לבד אך קל ביחד!
אני ממליצה על מסגרת אישית – כזו שמתאימה לכם באופן אישי, בזמן ובמקום שנוח לכם, ורצוי שתהיה באמצעות אנשי מקצוע מהרפואה המשלימה. הסיבה לכך היא שבמסגרת הרפואה הטבעית נותנים מענה הן לפן התזונתי והן לפן המנטלי. ומי שעשה תהליך הרזיה בעבר יודע עד כמה הפן הרגשי הוא חלק מהמשוואה של עודף משקל.

מסגרת תומכת יומיומית או חד שבועית יכולה להיות ע"י ליווי של יועצ/ת תזונה ואורח חיים בריא, מאמנ/ת אישית המתמחה בתזונה, ומי שלמד תזונה הוליסטית, נטורופתיה וכו'.

רכשו ידע, למדו על עודף משקל והרזיה:
לפעמים הידיעה לעומק כיצד המשקל העודף משפיע על הבריאות, מה נכון לעשות במהלך תהליך הרזיה ומה לא, מגייסת אותנו למשימה מתוך הבנה מלאה של מה שאנחנו עושים . זה מוסיף ערך לרצון שלנו לרזות – הוא לא רק על מנת להראות טוב אלא הבריאות ושיפור איכות החיים הופכים למטרה העליונה ברוב המקרים.

האינטרנט עשיר בידע למי שאוהב לקרוא, ישנם קורסים קצרצרים וממוקדים שניתן להרשם אליהם, ישנן סדנאות בישול בריא רבות שמעניקות גם ידע תיאורטי וגם מעשי בתחום ההרזיה והבריאות. הידע קיים, כל שצריך הוא לפתח מודעות לנושא.

אל תתפתו לשיטות הרזיה דרסטיות או כאלה המבטיחות הרזיה מהירה:
ככלל, הרזיה מבוקרת ומאוזנת תישמר לטווח ארוך יותר. כשמרזים בצורה מהירה מידי, הגוף לא מצליח לשמור על ההישג והעליה מגיעה במהרה, בד"כ בתוספת ריבית.

הרזיה דרסטית היא:

א. הרזיה שבה אוכלים אב מזון אחד בלבד (רק חלבונים, רק אורז, רק ירקות וכו'). הגוף מקבל אותו מזון ונוצרים חוסרים שאותם הוא ידרוש לקבל בעתיד. זה יתבטא בבולמוסים, ובעליית משקל , שוב. על כן חובה לאכול מכל אבות המזון.

ב. הרזיה שבה התפריט מכיל 1000 קלוריות ומטה. תפריט כזה הוא בעייתי ולוקה בחסר. אי אפשר להתמיד בו לטווח ארוך והוא מעורר בשלב מאוחר יותר – תחושות עייפות, חולשה, פירוק עצם, חולי ועוד. התפריט המינימלי חייב להכיל 1200 קלוריות ומעלה (משתנה בהתאם לגובה , רמת פעילות ומס' פרמטרים נוספים).

לסיכום:
הרזיה מבוקרת ונכונה יכולה להתקיים בתנאי שהתפריט מגוון ומכיל לפחות 3 ארוחות ליום (רצוי יותר מכך) וכולל את כל אבות המזון, בליווי של איש מקצוע ותמיכה מנטלית ותזונתית, וכן הרזיה בהדרגה ולא בצורה דרסטית או מהירה. רק כך הגוף יצליח לשמר את התוצאה שלכם במשקל לטווח ארוך.

זיכרו את הכלל: הכול מותר,  במידה !

 

מאחלת לכם בריאות בשפע

יסמין חיו, דוקטורנטית לרפואה טבעית , מנהלת רשת 'לרדת בקלות' ויו"ר 'המכללה לרפואה טבעית'.

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו
  1. מעין

    הרזייה נכונה נובעת משינויים בסגנון החיים, במקום מדיאטה לכמה שבועות שבסופה חוזרים לאותו סגנון חיים (ומשמינים מחדש).
    שינויים אלו כוללים שינויים תזונתיים, פעילות גופנית, התמודדות עם רגשות (במקום בריחה מהרגשות ע"י אכילה רגשית) וכד'. בנוסף נדרשת התמדה.

    אכילה רגשית, הינה אכילה שאינה נובעת מרעב אלא מניסיון לברוח מרגשות לא נעימים. במקום לגשת למקרר, אפשר לעצור, להפנות את הקשב ותשומת הלב לגוף, לזהות את הרגשות בגוף, להפתח אליהם, לנשום לתוכם, להכיל אותם ולהרגיש אותם ישירות בגוף.
    המאמר בקישור הבא מדבר על הצורך בהכרות מעמיקה עם הרגשות, קבלה מלאה של כל קשת הרגשות, נכונות להרגיש אותם במלואם והיכולת להכיל אותם ולשהות עם הרגשות ומסביר איך לעשות זאת בפועל.
    https://www.simply-yoga.co.il/world-of-emotions/

    פעילות גופנית תורמת להרגשה כללית טובה (כך שפחות זקוקים לפיצויים מהכיוון של האוכל), משפרת את חילוף החומרים ומחטבת את הגוף.
    בקישור הבא מידע על יותר מ 150 תרגילי יוגה שניתן לבצע בבית. המידע כולל תמונה, אופן ביצוע, יתרונות התנוחה, מתי אסור לתרגל ודרגת קושי.
    https://www.simply-yoga.co.il/yoga-asanas/
    ברכת השמש זה תרגיל לדוגמא שמעלה את הדופק, את שריפת הקלוריות ואת קצב חילוף החומרים:
    https://www.simply-yoga.co.il/surya-namaskara/

    המאמר בקישור הבא עוסק בקשר בין תחלואה במחלות השפע הנפוצות במערב (כמו השמנת יתר, סרטן, סוכרת, לחץ דם גבוה, מחלות לב וכד') לתזונה מן החי וריפוי מחלות אלו בעזרת תזונה המבוססת על מזונות מלאים מן הצומח.
    https://www.simply-yoga.co.il/healing-with-nutrition/

    המאמר בקישור הבא בוחן מהם המכשולים שמקשים עלינו להתמיד ומציע דרכים פרקטיות להתגבר עליהם:
    https://www.simply-yoga.co.il/persistence/

  2. ציפי

    חברה שלי תומכת נלהבת היא טוענת שהורידה הרבה בזכות שילוב שלו בתפריט תזונה – הייתי רוצה לשמוע דעה מקצועית בנושא.