Thymoquin_Fly
PassoverFocus_Fly

jello פירות קייצי

Laisha_In

 

jello  פירות קייצי

המתכון מצוין לקיץ כי יש לו השפעה מצננת על הגוף בימים חמים.

 

jello
jello קייצי צילום: דן פרץ

 

רכיבים (ל- 6-8 מנות):

6 כוסות מיץ תפוחים אורגני
1 כוס מים
חצי כוס חמוציות מיובשות
2 כוסות תותים חתוכים לקוביות קטנות וחצי כוס קוביות תפוחים
אצות אגאר אגאר – 6 כפיות  (להשיג בחנות טבע באיזור המוצרים היפנים)
שורש קוזו – כף  מומסת בצד במים חמים (להשיג בחנויות הטבע באיזור המוצרים היפנים)

 

אופן הכנה:

1.  לבשל בסיר את כל הנוזלים, האגאר אגאר והחמוציות על אש בינונית כ- 10 דקות

2. להוסיף את הקוזו שהמסנו בצד בקצת מים חמים ולערבב

3. לבשל עוד 2-3 דקות על אש בינונית ולצנן

 

4. להעביר לכלי הגשה שקופים, להוסיף את התותים והתפוחים ולקרר עד שמתקבל הג'לו

סגולות מרפא:

האצות עשירות במינרלים וסידן.
הקוזו מצוין להרגעת הבטן ויש לו יכולת להרגיע את הנשמה כבר בביס הראשון. היפנים משתמשים בקוזו לעיבוי של רטבים,לטיבול ולמערכת עיכול רגישה.
הקוזו בעל טקסטורה נעימה ורכה וה- gello מומלץ "כמנת קינוח של העונה". ילדים ומבוגרים פשוט אוהבים את המנה הזאת. 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו