Laisha_Fly
PassoverFocus_Fly

סושי טבעוני חי (4 מנות)

מאת: דיאל, שף רואו פוד
זמן קריאה: 2 דקות
supherb_IN

סושי טבעוני חי (4 מנות)

 

מצרכים:
2 אבוקדו בגודל בינוני (או מטבל טחינה מלאה מונבטת אורגנית, מעורבבת במעט לימון, מלח ומים, אם אבוקדו אינו בעונה)
מיץ מחצי לימון
מלח הימאליה או אטלנטי
2 עלי חסה
1 גזר מגורר בפומפיה או חתוך לרצועות דקות מאוד
1 מלפפון חתוך לרצועות דקות מאוד
נבטי אלפלפא
(אפשר להוסיף ירקות/נבטים נוספים, לדוגמה: סלק מגורר)
4 דפי נורי לא קלויים

 

הכנה:
להסיר את קליפת וגרעין האבוקדו ולמעוך את תכולתו בקערה עם מזלג. להוסיף את מיץ הלימון והמלח ולערבב עד שנוצרת עיסה אחידה וחלקה אך לא דלילה.

 

להניח את דף הנורי עם הצד המחוספס כלפי מעלה על מחצלת גלגול, כשתחתית המחצלת ודף הנורי בקו אחד. לחתוך עלה של חסה לאורכו לשני חצאים. להניח חצי עלה חסה על דף הנורי כך שהוא מכסה בערך  את השליש התחתון, אך מתחיל כסנטימטר מתחילת דף הנורי.

 

למרוח את ממרח האבוקדו על עלה החסה. לסדר על האבוקדו רצועות גזר, מלפפון ולבסוף נבטי אלפלפא.

 

לגלגול הסושי:

 

יש להניח את שני האגודלים מתחת לצד המחצלת הקרוב אליך, כששאר האצבעות מחזיקות את מילוי הירקות מלמעלה כדי שלא יתפזר. להשתמש באגודלים כדי לגלגל את המחצלת לפנים.

 

להמשיך לגלגל בעדינות כאשר שאר האצבעות מחזיקות את מילוי הסושי. עכשיו אפשר להשתמש במחצלת כדי להפעיל קצת לחץ כלפי מטה תוך משיכת החלק המוביל פנימה כך שנוצר גליל הדוק.

 

עכשיו כאשר אתה עדיין מחזיק עם אצבעותיך את הגליל מלמעלה עם הפעלת לחץ קל, אפשר להסיר את מחצלת הגלגול אבל לא להסיר את האחיזה מדף הנורי. להמשיך לגלגל את הדף ללא המחצלת עד סופו ולהשאיר כ1 סנטימטר.
יד אחת אוחזת בגליל , והשנייה טובלת בקערית עם מים ומורחת מעט מים על סוף דף הנורי כדי להרטיבו. כעת אפשר לסיים את הגלגול תוך כדי הדבקת סוף דף הנורי לשאר הגליל.

 

לחתוך בסכין חדה מאוד את הגליל לרוחבו בעובי הרצוי, החתיכות אמורות להיאכל בנגיסה אחת.

 

אפשר להכין בקערית מעט רוטב סויה או מיסו מדולל במים לשם טבילה.

 

לדף הפייסבוק של דיאל, raw food Israel 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו