Sunrider_Fly
Nadar_Fly

ביקור בקפה Loveat

מאת: עדי סוקול-קצירי, מאמנת תזונה ובריאות
זמן קריאה: 3 דקות
הפעם נבקר בקפה Loveat שזוכה לקהל לקוחות נאמן וותיק. נשוחח עם טל בודנשטיין, היזם והבעלים ואיש עם חזון. נברר מניין הכל התחיל, על הקפה האורגני, מהן תוכניותיו לעתיד ונטעם כמה מנות טעימות מהתפריט.

4 מרכיבים בלבד, צילום: יפתח לחם

Sunrider_Article

החלטנו לערוך עבורכם סדרה של ביקורים במסעדות ובתי קפה בריאותיים באזור המרכז, במטרה לאפשר לכם לשלב אוכל בריא ואיכותי בשגרת חייכם העמוסה. לאלו מכם שלא מספיקים לבשל בתדירות גבוהה או שרוצים מדי פעם להתפנק אבל עדיין לאכול טוב ובריא, יוכלו למצוא במקומות אלו את מבוקשם.

לאלו מכם שהם לקוחות נאמנים וקבועים של מסעדות אלו, אני מניחה שתתעניינו לשמוע מפי בעל המסעדה מהו חזונו, מהיכן הכול התחיל ומהם תוכניותיו לעתיד.

בביקורנו במסעדות בחנו כמה קריטריונים שחשובים לדעתנו:

1. חומרי גלם איכותיים ומנות אסתטיות ומוקפדות

2. מחירים ממוצעים שפונים לקהל הרחב

3. בחירת המנות הבריאות יותר בתפריט

4. אווירה משפחתית ואינטימית ורמת שירות גבוהה

מקווים שכשתגיעו לשעת הצהרים במשרד, לפני שאתם מתפתים לאכול מהר "בשיפודיה" הקרובה, תוכלו לבחור באחד ממיני המקומות המציעים אוכל בריא, פשוט וטעים, שייתן לכם אנרגיה להמשיך את היום במצב רוח מרומם.
שלכם, עדי

ביקור ב- Loveat

בחרתי לכתוב את הכתבה הראשונה בסדרה על בית הקפה שאני אישית מאוד אוהבת ומחוברת אליו. פתחתי את ביקורי בשיחה אישית עם איש החזון, טל בודנשטיין, היזם והבעלים של קפה Loveat, בסניף הוותיק שלהם במתחם גן החשמל, החוגג השנה 10 שנים לפתיחתו.

טל הציע לי לטעום מהקפה האורגני שלהם שהוא מאוד מתגאה בו. כיוון שאני נוהגת לשתות קפה רק מדי פעם, החלטתי לשמור לי את הזכות לאחר ארוחת צהרים (אם גם אתם שומרים לכם כוס קפה אחת ביום, כדאי לחכות איתה לאחר ארוחת צהרים כדי שתעזור בתהליך העיכול).

במקום החלטתי לטעום מהמיצים הטבעיים שלהם שנסחטים מדי בוקר לצנצנות זכוכית (כך שניתן לקחת גם למשרד) במגוון שילובים כמו: סלק-גזר, סלק- תפוח, גזר, תפוח, תפוזים, לימונענע. הציעו לי לטעום מהסלק- תפוח ואכן מדובר בשילוב נהדר לאלו מכם שאוהבים את הטעם המתוק.

מיצים סחוטים טריים

מיצים סחוטים מדי בוקר


תקיעת יתד במתחם גן החשמל

ביקשתי מטל לספר לי מהיכן הכול התחיל. טל מספר שהוא היה הראשון שזיהה את הפוטנציאל במתחם גן החשמל, ובעקבות פתיחת הבית קפה בברזילי והפיכתו למוקד משיכה, המתחם "התעורר לחיים" וכיום הוא מתחם מבוקש מאוד עבור מעצבי אופנה רבים וכמוקד בילוי פופולארי.

חינוך לקפה אורגני ואקולוגי

תחילה מיתגו את loveat כבית קפה שהוא 100% אורגני. טל ייבא אריזות אקולוגיות מחו"ל  וכאדם עם חזון ויזם עם תשוקה ואמונה בדרכו, היה צריך להנחיל תרבות של אורגני וצריכה אקולוגית, מושגים שלא היו נפוצים בארץ לפני 10 שנים. אומנם "החלום התנפץ" כעבור שנתיים וחצי בשל חוסר יכולת כלכלית ותפעולית.

כיום הקפה בלבד הינו אורגני, 100% ערביקה ומייבאים כמה זנים בסחר הוגן דרך חברת
"
Morganic" שבבעלותו. הקפה נקלה במקום במכונת קלייה מרשימה ומוכן במכונת
Dalla Corte היוקרתית.

קפה אורגני

קפה אורגני 100% ערביקה


טל מספר איך היו צריכים לחנך את הציבור לטעמים ולאיכויות של קפה אורגני מול קפה רגיל. טל מדבר על אהבתו הרבה לקפה וסיורו בעולם בחוות אורגניות ובלימוד מיומנויות קלייה עתיקות, ומדבר על ייבוא של קפה אורגני לארץ כסוג של שליחות. אהבתו הגדולה לקפה הולכת בד בבד עם אהבתו לאנשים.

"Organic Coffee Break"

כששאלתי את טל איזו חוויה הוא מעוניין ליצור אצל הלקוחות, הוא דיבר על הצורך בהפסקה של כמה דקות משגרת היום העמוסה והנאה מקפה אורגני באיכות הגבוהה ביותר, יחד עם כריך טוב ממגוון הכריכים שמציעים או ממגוון המתוקים והמאפים, פרי יצירתו של אסף ארטיזנל, הקונדיטור המוכשר, שמייצר במיוחד עבורם.

הכנת קפה

Organic Coffee Break


"שבט Loveat"

ישנו קהל לקוחות קבוע, נאמן וייחודי לכל אחד משלושת הסניפים הפזורים באזור נחלת בנימין, דיזינגוף וברזילי.  טל מדבר על כך שהוא מכיר הרבה מלקוחותיו בשמותיהם ובפרט העובדים בסניף שהינם עובדים ותיקים וקבועים. חשוב לו שהלקוחות יקבלו את המיטב, ולכן מקפיד על חומרי גלם איכותיים וטריות מקסימאלית (כל הירקות נחתכים במקום, לא משתמשים בקופסאות שימורים)

אדם עם חזון

שאלתי את טל לאן הוא מכוון להגיע. טל דיבר על רצונו לקדם קפה אורגני איכותי בעולם ולהתעסק בחוות גידול ומסחר. זה החלום שלו. היעד הנוסף הינו לצאת עם Loveat לחו"ל (בודקים כעת היתכנות להקים סניף בניו-יורק). יעד להתרחבות בארץ: מתכוונים להקים עוד כ- 12 סניפים בחמש השנים הקרובות שיהיו פזורים ברחבי הארץ. כל סניף יהיה שונה אסטרטגית מהשני וייטמע בסביבה שלו ויישאר בבעלות (לא מאמין במודל של זכיינות)

טל בודנשטיין

טל בודנשטיין


טעימות מהתפריט

לאחר השיחה מעוררת ההשראה עם טל, הגיע הזמן לטעום קצת מהמנות בתפריט:

למנה ראשונה חברתי ואני הזמנו לחמי שיפון ודגנים נהדרים שהגיעו עם שלושה מטבלים: פסטו תרד, חמאה טובה, וריבות גזר ומשמש. הזמנו גם את המטבלים שמלווים את ארוחת הבוקר: גבינת פטה, טחינה אורגנית, ממרח אבוקדו מתובל וזיתי קלמטה. כל המטבלים היו מצוינים, איכותיים וטריים.

 

לחמי שיפון ודגנים

לחמי שיפון ודגנים

 

מטבלים

שלל מטבלים



למנה עיקריות טעמנו
פסטה מחיטה מלאה עם שעועית ירוקה, בזיליקום ומוצרלה באפלו אורגנית ברוטב פסטו תרד. מאוד אהבתי את השילובים במנה הזו.

פסטה מחיטה מלאה

פסטה פסטו

סלט ויאטנמי

סלט ויאטנמי


טעמנו
מהסלט הויאטנמי הצבעוני והעשיר בטעמים עם טופו בג'ינג'ר (ניתן לבחור חזה עוף במקום), אטריות אורז, רצועות גזר, מלפפון ופלפלים, שומשום ונבטים בליווי רוטב אסייתי.

וכן טעמנו גם משני כריכים: האחד עם מוצרלה באפלו אורגנית נפלאה עם חצילים, עגבניות ונבטים ברוטב פסטו תרד והשני הגיע כטוסט עם גבינת עזים, זוקיני, חצילים ופלפלים קלויים.
שניהם היו מצוינים והטעמים השתלבו נפלא ביחד.

ולקינוח נהננו מקפה מקיאטו והפוך אורגני איכותי.

קפה הפוך

קפה הפוך של Loveat

תודה לך טל שיש אנשים אמיצים ומלאי חזון כמוך בעולם, שמאמינים בדרכם ועושים את מה שהם אוהבים, ובכך מאירים לנו את הדרך.

לקוחות נאמנים של Loveat? ספרו לנו מהי המנה האהובה עליכם (על ידי הוספת תגובה בסוף הכתבה)

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו
  1. איילה

    רק רציתי לציין עם כל אהבתי ללאבאיט האבוקדו שלהם או יותר נכון הגוואקמולי שלהם עשוי מאבקה שזה נורא חבל כי הרבה אנשים סומכים נתייעץ שהאוכל שלכם בריא ונטול מכל השטויות האלה…