PassoverFocus_Fly
Laisha_Fly

חוות קורנמל: אם כבר גבינות

מאת: אפרת נבון כהן, נטורופטית N.D.
זמן קריאה: 3 דקות
את גבינות העזים האיכותיות של חוות קורנמל לא תמצאו בחנויות טבע. כדי ליהנות מהן תצטרכו להדרים ולהגיע לחווה וליהנות גם מהמסעדה המשובחת של בני הזוג קורנמל
Thymoquin_In

מזה זמן מה אני שומעת ממכרים וחברים על חוות קורנמל: חווה המייצרת מוצרי עזים ובה יש גם מסעדה המבוססת על תוצרי המקום. בהיותי שוחרת בריאות שאוהבת מוצרי חלב ומסתפקת במוצרי צאן אורגניים כדי להרוות את נפשי, החלטתי לבדוק אישית את המקום, על עזיו ומאכליו.

שמחתי לגלות שחוות קורנמל היא כפנינה בחיק הטבע: החווה נמצאת ברמת הנגב, במרחק חצי שעה מבאר שבע. את החווה הקימו הזוג ענת ודניאל קורנמל, אשר למדו מדעי בעלי חיים בפקולטה לחקלאות ברחובות, ולאחר לימודי הכנת גבינות בארץ ובצרפת הקימו את החווה הזו, המונה כיום כ-100 עזים.

נפגשתי עם ענת שסיפרה לי על תהליך החליבה והכנת הגבינות שנעשה בהקפדה על סטריליות, ללא מגע יד אדם. את הגבינות ניתן להשיג במעדניות נבחרות בתל אביב, במסעדות שונות (כתית, בלזק, רוקח 73, בראון, ספייסס ביהוד ובהדר יוסף, כצלה בכפר סבא, דניאל בכיכר המדינה ועוד) ובחווה עצמה כמובן.

מוצרי החווה לא מגיעים לרשתות שיווק ובתי טבע גדולים כעיקרון וכחלק מאידיאולוגיה של רצון למוצרי איכות טבעיים ולא תעשייתיים. הגבינות מיוצרות על ידי הזוג ללא חומרים משמרים, ומשמשות בין השאר להכנת המנות של המסעדה המיוחדת שנמצאת במקום. במסעדה יש מקומות ישיבה בחוץ על פופים או בתוך המבנה – סביב  שולחנות עץ וכיסאות. מסביב נוף מדברי והבריזה מצננת את היושבים בכל ימות השנה – אפילו בחום הגדול של אוגוסט.

תפריט המסעדה כולל מנות יחודיות אשר 98% מהן מתוצרת המקום והשאר נקנה באזור, כמו כמהין, מוזלי שמכין ד"ר למתמטיקה כתחביב ונקרא על שמו (מוזלינוחין) ועוד. את המנות פיתח דניאל, חובב בישול ואפיה, יחד עם שף קונדיטור מקצועי.

בתפריט תמצאו פיצה נהדרת שילדים אוהבים במיוחד (וגם מבוגרים, ברור!), פלפלים פיקנטיים ממולאים בגבינת שום, סלטים מיוחדים שלא תראו באף מקום אחר, עוגת גבינה המבוססת על גבינות עזים, פלטת גבינות המוגשת עם לחם בירה וחמאה ועוד הפתעות מעניינות וערבות לחך.

חשוב לציין שבתהליך ייצור החלב והגבינות אין מניפולציה של הורדת אחוזי השומן של החלב. וחשוב להבין שמניפולציה כזו פוגעת בערכים התזונתיים של החלב שכן בתהליך הזה הולכים לאיבוד ויטמינים ומינרלים  שנמצאים בתלכיד השומן. החלב כאן אינו מהומגן, וזה גם תורם לאיכות התזונתית שלו.

וכמה מילים על חלב וחלב עזים בפרט

חלב הפרה מכיל כמות גדולה של קזאין (פי 300 מחלב אם), וכיוון שלפרה 4 קיבות, מערכת העיכול שלה מסוגלת לעכל ולספוג אותו ביעילות לצרכיה. מערכת העיכול של האדם לא מותאמת לספיגת כמות כזו של קזאין וזה מעמיס על מערכת העיכול. חלב הפרה עובר פיסטור, הימגון והורדת אחוזי שומן וכך מתקבל לו נוזל לא טבעי שלא מוכר למערכת העיכול שלנו וגורם לבעיות בריאותיות כגון גזים, שלשולים, עצירויות, ליחה מרובה, עייפות, תסמונת קדם וסתית, פצעי בגרות כאבי ראש ועוד ( יעידו על כך מחקרים ונסיוני הקליני).

חלב העזים לעומת זאת דומה יותר במבנה שלו לחלב אם, מכיל חומצות שומן קצרות שרשרת (שלא כמו בחלב פרה), שמתעכלות טוב יותר, מנוצלות לצרכי אנרגיה ולא נאגרות ברקמות השומן בגוף, ובדרך כלל איכותי יותר כיוון שחלב עזים מלא וגבינות עזים שלא מכילות חומרים משמרים נגישים היום לכל דורש.

פיצה של חוות קורנמל

בחוות קורנמל העזים לא מקבלות הורמונים ובזמן המלטה הן לא נחלבות כדי שיישאר חלב לגדיים. הייצור הלא תעשייתי הזה, הביתי- משהו, בהחלט מורגש בטעם…

בין אם אתם זוג, משפחה או כמה חברים שרוצים ליהנות ממזון איכותי ובריא, מבילוי ומחוויה אחרת, כדאי להדרים במיוחד ולא רק אם אתם בדרך לאילת, ולבקר במקום.

ענת , בנדיבותה, הסכימה לחשוף עבורנו את המתכון של עוגת הגבינה שלה:

עוגת גבינה של ענת מחוות קורמל

תבנית קפיצית 42 ס"מ לשמן עם חמאה היטב ולקמח קלות

חומרים לבצק:

300  גרם קמח מלא
180  גר' חמאה רכה.
60 גרם סוכר קנים אורגני או סירופ מייפל אמיתי
מים בהתאם לצורך כ 3 כפות
*מערבבים ומניחים במקרר  ללילה.

חומרים למילוי:

500  גרם גבינת עזים לבנה רכה.
250 גרם יוגורט עיזים
2  ביצים.
200  גרם סוכר קנים אורגני.
100 גר' חמאה רכה.
קליפה מגוררת מלימון אחד
1 מקל וניל תכולה פנימית

הכנה:

מרדדים בצק ומניחים בתבנית כולל השוליים.
בקערה מערבבים : גבינה , יוגורט,  חצי כמות הסוכר,  חלמונים,  חמאה , לימון ווניל.
בקערה נפרדת מקציפים חלבונים ומחצית מכמות הסוכר.
מקפלים לתוך הקציפה את תערובת הגבינה.
בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות,  למשך 35-40 דקות.  לא להשאיר ללא השגחה!

זיגוג אפשרי:

1  כפות ריבת משמש +  1 כפות ברנדי.  להמיס,  לערבב ולמרוח על העוגה כשקרה.

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו
  1. סיגל

    תודה לכותבת שבזכותה גיליתי מסעדה איכותית עם אוכל טעים ובריא באזור הדרום. אני מקיבוץ רביבים ואשמח לדעת על מקומות נוספים בסגנון הזה באזור.

  2. אלמה

    המסעדה מגישה אוכל טעים מאוד.
    אבל השירות – רע.
    המודעות לשירותיות, הוצאת מנות בזמן, פינוי צלחות לאחר סיום הארוחה ועוד דברים בסיסיים – מקורנמל והלאה.
    להמתין שעה (!) ל-2 מנות זה מעבר לכל היגיון. אמנם המנות היו טעימות מאוד, אבל לא לוקח שעה לקצוץ עגבניות לסלט עגבניות. שיש בו רק עגבניות. או לחמם בתנור קלצונה שמוכן מראש. ולא כשיושבים רק 3 שולחנות במקום.
    וכשלקוח מתלונן, ראוי לעשות מהו בעניין.

    בקיצור, יש לקורנמל עוד מה ללמוד בכל הקשור לשירות.