eat well


הרשמו לניוזלטר שלנו ותקבלו בדואר אלקטרוני מהדורה עשירה במידע חם ובטיפים אודות תזונה בריאה

*email:
*
 

לעולם לא נשתמש בכתובת הדואר האלקטרוני שלכם חוץ מאשר לצורך משלוח הניוזלטר שלנו!


 

AYANA – מסעדה טבעונית חדשה שבאה מאהבה

Bookmark and Share
מסעדה טבעונית חדשה בפתח תקווה מביאה אתה רעיון חדש שמצליח לפתות גם אוכלי כל לנסות מנות טבעוניות ולבקש עוד. הילדים? יחסלו את המנות בשמחה. ואתם? אתם פשוט תהנו
מחזירה טעמי ילדות (חגית אריאלי-שיינפלד)
מחזירה טעמי ילדות (חגית אריאלי-שיינפלד)

AYANA – מסעדה טבעונית חדשה שבאה מאהבה

לא כל יום עומדת בפנינו הזכות להיות שותפים להולדת תינוק חדש. ביום שישי האחרון הייתי עדה להולדתה של מסעדה טבעונית חדשה "איאנה" (AYANA) שמה. זה תמיד מרגש מבחינתי לפגוש אנשים שהולכים שבי אחר החלומות שלהם. מלאים באמונה, התלהבות, חדורי שליחות ואהבה לכל דבר שנוגעים בו. ליאת ויהודה, בעלי המקום – הם בדיוק הזוג שקורץ מהחומרים הנכונים להפיץ את האהבה לאוכל בכלל ואוכל טבעוני בפרט.

המקום שנפתח לפני כחודש, עדיין נמצא בשלבי הרצה ושומר על מראהו הבתולי. עם הזמן יתכסו הקירות הערומים בשלל מלבושים וצבעים ססגוניים והמסעדה תגבש את הזהות הייחודית לה. אבל אם אתם מהאנשים שמסתכלים "על מה שיש בקנקן" ולא מתמקדים בעטיפה החיצונית, אז תבואו עוד קודם כי מובטחת לכם הנאה אמתית.

את הארוחה פתחנו אני ובן זוגי ב"סלט אוליביה" – סלט תפוחי אדמה, ביצה קשה, אפונה, גזר, מלפפון חמוץ, בצל ירוק ומיונז. ביצה קשה??? מיונז??? אז זהו... שלא. אבל בהחלט מרגיש כמו!

בוריס, הטבח הראשי מכין את המיונז, כמו גם את דברי ה"שמנת" ממש מהבסיס – מפולי הסויה עצמם. לכן המרקם והטעם המשובחים משחזרים בצורה נפלאה את "סלט תפוחי האדמה והביצים" של אמא הזכור לנו מהילדות. ואם מדובר בטעמי ילדות – כמובן שלא התאפקנו וניסינו את "ברוסקטות פטה הכבד" בליווי ריבת בצל מעלפת (מעשי ידי בעלי המקום). הפטה היה על בסיס טופו, כמובן.

הצלחתם כבר להבין את הרעיון שמסתתר מאחורי הטקסט והבחירה במילים?

"אחת המטרות שלנו היא לחשוף דווקא את אלו שאינם טבעונים לעולם הזה. להראות שאפשר לאכול כרגיל ולהמשיך ליהנות מאוכל טעים ומפתה גם ללא סבל ופגיעה באחר", מסבירים ליאת ויהודה. "ההחלטה לגבי התפריט לא הייתה פשוטה, ובכל זאת החלטנו כך במטרה להזמין פנימה (למסעדה ולעולם הטבעונות) אנשים שבחיי היום יום נרתעים מתחליפים ומעדיפים את המקור. לרוב, אוכלי בשר יראו תפריט שמכיל מנות כמו ממרח טופו, ממרח אגוזים, פטה "כבד" וכו'', ויימנעו אפילו מלנסות את המנות המדוברות. כי העיניים אוכלות קודם כל דרך המילים ודרך הקריאה. התגובות של הלקוחות אומרות לנו כל יום מחדש שבחרנו נכון".


מרגיש כמו הדבר האמתי: סלט 'אוליביה' ופטה 'כבד' (חגית אריאלי-שיינפלד)

עשו לנו לייק וקבלו את מיטב כתבות "Eatwell" ישירות לפייסבוק שלכם

גם בעיני הקונספט מתברר כנכון: בן זוגי, שאינו נמנה על קהל היעד, מצא עצמו משתומם פעם אחר פעם, ביס אחר ביס מהעובדה כי אכן מדובר במנות טבעוניות, ללא שום מרכיב מן החי.

למנה עיקרית ביקשנו להתענג על "קציצות ברוטב אדום" (קציצות סויה ברוטב עגבניות) המוגשות על מצע של אורז לבן. יכולתי לדמיין את עצמי או ילדיי השבים מבית הספר ו"מחסלים" סיר שלם של הקציצות הנפלאות הללו, מבלי להניד עפעף או להרגיש שמשהו חסר.

כחובבת מוסקה מושבעת, שמחתי לגלות מנת מוסקה מצוינת עשויה מגלילות חצילים במילוי סויה, הטובלות ברוטב עגבניות חריף (בדיוק במידה הנכונה), לצד אורז לבן.


קציצות טבעוניות שהילדים יחסלו בשמחה (חגית אריאלי-שיינפלד)

מוסקה טבעונית ללא גלוטן
מוסקה טבעונית וללא גלוטן (חגית אריאלי-שיינפלד)

חסידי הפיצות מבינכם ישמחו לגלות שהמקום מציע פיצות במגוון טעמים ותוספות – עגבניות, תירס, פטריות, זיתים, חצילים, קישואים, אננס ואפילו "קבנוס", על בסיס בצק פריך. 

פיצה טבעונית משובחת
פיצה משובחת בזכות מתכון ה'גבינה' הסודי של יהודה (חגית אריאלי-שיינפלד)

קינחנו בתה לצד עוגת חמאת בוטנים ושוקולד, מעשה ידיה של ליאת להתפעל. על בסיס סויה וללא גלוטן!!! בתפריט ניתן למצוא קינוחים נהדרים נוספים כמו עוגת שוקולד משלוש שכבות, עוגת פירות במייפל ועוד.

נכון לרגע זה מציעה המסעדה גם מנות כגון: קובה סלק, "נקניקיות" ופירה, פסטות (ברוטב אלפרדו, פסטו ושברי אגוזי לוז, רוטב עגבניות ועשבי תיבול), סלטים ועוד. בשבועות הקרובים ייכנסו לתפריט גם מרקים ומנות מסקרנות נוספות.

עוגת חמאת-בוטנים ושוקולד
עוגת חמאת-בוטנים ושוקולד (חגית אריאלי-שיינפלד)

עוגת שוקולדת שלוש שכבות
עוגת שוקולד וגלידה טבעוניות למהדרין (חגית אריאלי-שיינפלד)

אם אתם מגיעים לפתח תקוה בשעות  הצהרים, תוכלו ליהנות ממגוון מנות עסקיות טעימות במחיר משתלם ושווה לכל נפש או לקחת "TAKE AWAY". בעתיד ניתן יהיה גם להזמין משלוחים באזור פתח תקווה והסביבה. 

משמעות המילה "AYANA", כך סופר לי, היא "תמימות" בהינדי, "פרח יפיפה" באמהרית ו "פריחה נצחית" בניב אינדיאני. 

לא נותר לי אלא לאחל לליאת ויהודה שימשיכו להעביר את התחושה הזו, של מקום תמים, נקי עם המון אהבה לכל מי שמזדמן למקום, ולסייע לסצנת הטבעונות להמשיך לפרוח ולהכות שורשים במסעדה ומחוצה לה.

וכמו שאומרת ליאת "כל יום מחדש יוצא לנו להסביר לעוד מישהו למה טבעונות זה דבר טוב וחשוב, וזו היא המטרה האמתית מאחורי מסעדת "איאנה" – לשפר את העולם שלנו, להביא עוד קצת טוב לב, חמלה ואהבה ליקום". אמן!

ayana

איאנה, רח' שטמפפר 42, פתח תקוה

חגית אריאלי-שיינפלד, מטפלת מוסמכת באיורוודה


      

הדפסשלח לחברהוסף תגובה
דרונט בניית אתרים