Nadar_Fly
bari14_Fly

מה באמת אתם יודעים על המלח שאתם צורכים?

מאת: דורית יוסף, נטורופתית ומרצה לקוסמטיקה טבעית
זמן קריאה: 2 דקות
כולנו שמענו כי מלח מעלה לחץ דם ומשפיע לרעה על הלב, מזיק לכליות ומגרה את מערכת הנשימה אך מהצד השני יותר ויותר סוגי מלח נמכרים בחניות וקריאות עמומות נשמעות לגבי יתרונות המלח. אני כאן לארגן סדר בבלגן

יתרונותיו של המלח הטבעי, צילום: pixabay

Sunrider_Article

כדי להבין יותר לעומק את יתרונותיהם של מזונות מסוימים אנחנו חוזרים לא פעם אל הגישה למזון האמתי" שהשתמשו בו בעבר.

והינה מתגלה כי מלח היה כלי חשוב ורב עוצמה בעבר כבר ב-6050 לפני הספירה כיסוד נדיר, שימש פריט מסחר והיה כערך מטבע למסחר

. לא מעט מילים השגורות באנגלית מוצאם מהמילה מלח: SOLDIER  (חייל)  הגיע מהמילה  SOLT  שכן רבים החיילים שקיבלו שכר במלח.

גם המילה SALARY  (משכורת) נגזרת מהמילה SALT ואפילו  הסלט SALAD) ) מקורו בSALT- וזה בזכותם של הרומאים שנהגו לאכול את העלים הירוקים עם מלח.

מלח טבעי נגד מלח שולחן

מלח הוא יסוד חשוב לתזונת החי והצומח כאחד. אנו פוגשים על מדף החנויות שני סוגי מלח – האחד מלח השולחן הנפוץ ומנגד מלח ים, כמו מלח האטלנטי או מלח סלעים, כמו מלח הימלאיה ורוד.

מלחים מכילים אחוז גבוהה של סודיום כלוריד. סודיום הוא מרכיב מינרלי מרכזי בפעילות התקינה של הגוף.

הגוף זקוק למלח עבור לא מעט פעולות, כמו פעולת שרירים תקינה (כיווץ והרפיה), שמירה על מאזן הנוזלים, שליחת אותות עצביים ומניעת לחץ דם נמוך (11). מחקר חדש קבע כי צריכה של מלח יכולה למנוע סכנות של זיהומים ואפילו למנוע דיכאון.

אך כל נפלאות אלה אינן נכונות למלח השולחן הנפוץ. מלח שולחן אומנם מכיל כמות גדולה של סודיום כלוריד אך עובר תהליך ארוך של עיבוד והפקה.

בתהליך זה מנקים את המינרלים הטבעיים שנקשרים אליו ומוסיפים חומרים מונעי התגבשות, כמו יוד ואלומיניום. לכן מלח שולחן, הנקי ממינרלים נוספים ומועשר בחומרים תעשייתיים אחרים, עלול להשפיע לרעה על מערכות הגוף.

לעומתו, מלחי הים ומלחי הסלעים, שמלבד סודיום כלוריד מכילים גם פוטסיום, מגנזיום, ועוד כ-80 יסודות נוספים חשובים לבריאותנו.

חשוב לזכור שהמזונות בימינו, אפילו אם הם טריים, הם דלים במרכיבים תזונתיים, בשל הידלדלות הקרקע. לכן חשוב מאוד שנקפיד להשתמש במזונות במצב הטבעי ללא תוספות או עיבוד תעשייתי.

הגוף מסוגל לעכל ולספוג חומרים טבעיים והוספה של מלח יכולה לשפר משמעותית את הבריאות והרכב המינרלים בגופנו.

היתרונות הרבים של מלח טבעי

• מערכת חיסון יציבה – באופן טבעי מלח ים מחזק את מערכת החיסון, כך שהוא כלי יעיל למלחמה במחלות החורף, אלרגיות ומחלות אוטואימוניות שונות.
• הפיכת הגוף לבסיסי יותר – מלח הוא מרכיב בסיסי בגוף. מכיוון שמלח טהור לא נחשף לחימום ומכיל את כל המינרלים הטבעיים הקשורים אליו, ואינו כולל מרכיבים שונים שהוספו לו כמונעי התגבשות, הוא יכול למנוע תופעות של עודף חומצה בגוף.
• ירידה במשקל – מלח יכול לעזור בשמירה על משקל תקין. המלחים עוזרים בייצור חומצות קיבה, וכך מאיצים את עיכול המזון.
• כיווץ שרירים – האשלגן והמגנזיום במלחים חשוב וחיוני לתפקוד תקין של השרירים. לא רק שמהלחים מכילים מרכיבים אלה, הם מסייעים לרכיבי מזון אחרים להיספג טוב יתר.
• אוסטאופורוזיס – כרבע מכמות המלחים בגוף נאגרת ברקמות עצם. כך עוזר המלח הטבעי לשמור על עצמות חזקות. כשלגוף חסרים מלח ומים מתחיל תהליך שבו הגוף משתמש בנתרן שבתוך העצם לצרכיו.
• טיפול חיצוני לבריאות העור ולמערכת הנשימה – מלבד כל אותם יסודות ומינרלים למלח יש יכולת ספיחה וייבוש. לכן נשימה של מי מלח יכולה לעזור למצבים של נזלות, ליחה ובעיות במערכת הנשימה. גם באמבט הוא יכול לעזור, והוא יטיב עם בעיות עור שונות ואף יאזן עור פנים שמן.

סוגי מלח שונים

בשווקים ניתן למצוא מגוון רחב מאוד של מלחים ממקומות שונים בעולם: מלח ים אטלנטי, מלח הימלאיה ורוד, מלח גופרית שחור מהוואי.

דרך הפקתם זהה וערכם התזונתי רב. לכן מומלץ להוסיף למזון כמה גרגירים של מלח טהור ביום להעשרת הגוף במינרלים טהורים.

ההמלצה שלי היא להחזיק במטבח לפחות שני סוגי מלחים טהורים ולגוון את השימוש בהם.

דורית יוסף, נטורופתית ומרצה לקוסמטיקה טבעית

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו