supherb_Fly
In2024_Fly

אי אפשר להפסיק לאכול

מאת: טליה לוין, יועצת בריאות הוליסטית
זמן קריאה: 2 דקות
זה נשמע כמו פרדוקס אבל אפשר להיות שמנים ובתת תזונה. זה קורה כשאוכלים מזון מעובד, סינתטי ובלתי מזין. בכנס אוכלים בריא 3 טליה לוין תלמד איך זונחים מאכלים כאלה לטובת מזונות פשוטים ועתירי אנרגיה
supherb_IN

אי אפשר להפסיק לאכול

 

כשלמדתי תזונה במכון לתזונה אינטגרטיבית בניו יורק, כמובן שנסעתי הרבה ברכבת התחתית. שם למטה רואים כל כך הרבה אנשים ופנים, אבל אישה אחת זכורה לי באופן מיוחד. היא הייתה גדולת מימדים, לבושה בטרנינג ישן ונעלי ספורט בלויים, החזיקה פחית דייאט קולה ושקית צ'יפס ענקית. היא אכלה את הצ'יפס ברעב עצום, אחוזת תזזית. דוחפת את ידה לשקית ומיד לפה, בקושי לועסת, מיד בולעת, וחוזר חלילה. היא אכלה כאילו הייתה מורעבת. ואכן, על אף גודלה העצום – היא כנראה באמת הייתה מורעבת. היא הייתה בתת תזונה.

 

כשאנו אוכלים מזון תעשייתי, מעובד, סינתטי, מזון כל כך דל בערכים תזונתיים: משקאות דייאט, משקאות קלים, מזון ג'אנק, פאסט פוד, מזון מחומם במיקרו, מזון ארוז עם רשימת אותיות ומספרים אינסופית ברשימת הרכיבים, ותאריך שלכאורה אינו פג תוקף – אנחנו אומנם אוכלים אך הגוף נשאר רעב. ולכן מרגישים עייפים, חסרי אנרגיה וגם אי אפשר להפסיק לאכול.

היה לי קשה להסיר את העיניים ממנה. רציתי להגיד לה: "תאכלי תפוח, תאכלי סלט, תשתי מיץ, תשתי שייק …", אבל הרכבת הגיע, היא עלתה ודרכינו נפרדנו כשכל כולה מרוכזת בסיום שקית הצ'יפס.

 

אנחנו בעידן עם הכי הרבה שפע, הכי הרבה כסף ואנשים הכי פחות שמחים והכי פחות בריאים. אחד הסודות הוא שבשביל לחיות חיים יותר אנרגטיים, יותר בריאים, עם יותר שמחה, צריך לאכול בעיקר מזון שלם, כפי שהטבע ברא. מזון שיש בו אנרגיית חיים: פירות, ירקות, עלים ירוקים, אגוזים, פירות יבשים, שמנים בריאים, דגנים מלאים, קטניות, מזונות-על, טחינה  –  כל מה שטבעי ואמיתי וללמוד איך להכין מכל אלה מזונות מהירים וטעימים.

 

במסגרת אוכלים בריא 3, בסדנת חיים אנרגטיים: מזונות-על ושייקים ירוקים, נלמד להכין בקלות ובפשטות מזון שהוא גם טעים וגם בריא וגם מעניק אנרגיה.

 

נלמד להכין שוקולד ביתי ובריא נלמד למה אנחנו בעצם כל כך אוהבים שוקולד ואיך להכין שוקולד שבאמת יענה על הצורך.

 

נדבר על מזונות-על כמו תותי גוג'י, פולי קקאו, זרעי צ'יה, אבקת שורש מאקה, פולן דבורים, אבקת ספירולינה, זרעי המפ, אצת קלפ, מקל וניל ועוד. אלו מזונות שנאכלים על ידי עמים שונים במקומות שונים בעולם מזה אלפי שנים.

 

שוקולד ביתי
|טליה פורסת את השוקולד

הם בעלי איכויות נדירות ומזינים את גופנו ברמה ששום מזון אחר לא יכול להשתוות לו. ברגע שמכניסים אותם לתזונה היומית, במיוחד בשייק, בצורה של נוזל, הם נספגים במהירות ובקלות ואנו חווים קלילות, פיצוץ של אנרגיה וכדרך פלא רבים נגמלים מתשוקות מזון בלתי נשלטות ומרפאים בעיות בריאות שונות.

 

נלמד להכין חלב שקדים שעשיר בסידן, חלבון, מגנזיום, אשלגן. שימש כמשקה של המעמדות הגבוהים בתקופה הרומית בכל רחבי אסיה ואירופה. מהווה תחליף נפלא לחלב בקר, ובסיס למשקות אחרים.

 

נלמד להכין את ה-smoothies (שייקים) שישנו את יומכם משמעותית. נלמד להכין דייסת סופרפודס ולסיום נשנוש יומי פשוט ומופלא – שנשאיר בינתיים כהפתעה.

 

הסדנא מכילה מעט אינפורמציה, אך בעיקר מוטיבציה וכלים מעשיים לעשיית שינוי.

 

אוכלים בריא 3, כנס התזונה והבישול הבריא שמתקיים זו השנה השלישית, יתקיים בתאריכים 26-27 במאי. הסדנה של טליה לוין תתקיים ביום שישי, 27 במאי, בשעה 13:30-15:00.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו