Nikui_Fly
bari14_Fly

לא רוצים פלואור במים

חשבתם שמכניסים לנו למים פלואור? הלוואי. מה שאנחנו מקבלים במי השתייה שלנו זה חומצה פלורצליטית - פסולת של מפעלי דישון. ויש מי שטוענים שהיא יותר רעילה מקדמיום. כדאי שנתעורר. צפו בסרטון וחתמו על העצומה
Sunrider_Article

חשבתם שמכניסים לנו למים פלואור? הלוואי. מה שאנחנו מקבלים במי השתייה שלנו זה חומצה פלורצליטית – פסולת רעילה של מפעלי דישון. ויש מי שטוענים שהיא יותר רעילה מקדמיום. בארצות הברית הפלרת המיים כבר יצאה מחוץ לחוק. לא הגיע הזמן שגם אנחנו נפסיק להוסיף למי השתייה שלנו חומר שכיום ידוע בוודאות שהוא רעיל בשימוש ארוך טווח?

עמותת איזון חוזר לקחה על עצמה את המאבק הזה. ככל שיותר אנשים ירימו את קולם ויזעקו את זעקת הפלואוריד, יש סיכוי שהמאבק הזה יישא פירות.

צפו בסרטון, חתמו על העצומה ועשו כל שביכולתכם לתרום למאבק החשוב הזה.

בינתיים, הנה כמה טיפים לצמצום החשיפה היומיומית שלנו לפלואוריד, מתוך האתר של איזון חוזר

1. הפסיקו לשתות מים מופלרים.

צריכת מי ברז, היא המקור הגדול ביותר לחשיפה יומיומית לפלואוריד עבור אנשים שחיים באזורים בהם מתבצעת הפלרה. הימנעות מצריכת מים מופלרים היא קריטית במיוחד עבור ילדים. במידה ואתם חיים באיזור בו מוחדרת למים החומצה הפלואורוליסיצית יש לכם 3 דרכים עיקריות להימנע מצריכתם:

• מסנני מים – למשל אוסמוזה הפוכה שמסנן את המים מהפלואוריד והמתכות הרעילות. המסננים שמשתמשים בפחם פעיל לא נותנים מענה לבעיית הפלואוריד במים.

• מים מינרלים – אתם יכולים לקנות מים מינרלים, שבמרבית המקרים מכילים כמות מזערית של פלואוריד. בררו נתון זה עם החברות עצמן.

• זיקוק מים – לרכוש יחידה לזיקוק מים. מכשיר זה יסיר את רוב אם לא את כל הפלואוריד והמתכות הכבדות מהמים. יש גדלים שונים ומחירים שונים.

2. מנעו מילדיכם לבלוע משחת שיניים עם פלואוריד. הדרך הבטוחה ביותר היא שימוש במשחת שיניים ללא פלואוריד. במידה וכן משתמשים במשחת שיניים עם תוספת של פלואוריד הקפידו להיות לידם ולהשגיח שהם לא בולעים את המשחה. מחקר שנערך גילה שזה די שכיח שילדים בולעים פלואור בצחצוח שיניים, יותר מהכמות שנחשבת בטוחה לצריכה של מספר ימים, מכל המקורות גם יחד (שתיה, בישול, מזון, רחצה וכ"ו).

3. אכלו יותר מזון טרי ופחות מזון מעובד. החוק הוא כזה – ככל שהמזון מעובד יותר, כך יהיה בו יותר פלואוריד. שימו דגש על הפחתה ניכרת של משקאות שונים (משקאות מוגזים, משקאות ספורט, מיצים) שבהם אף יותר פלואוריד מאשר במזון המעובד.

4. המנעו מבישול במחבת/סיר מטפלון (או כל חומר שמבטיח אי הידבקות) כי אלו מעבירים פלואוריד לתוך המזון שלכים. נסו לעבור לפלדת אל חלד.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו